Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στους δρόμους κατέβηκαν οι Πορτογάλοι

Στους δρόμους κατέβηκαν οι Πορτογάλοι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.10.2011 | 22:23
Πρώτη δημοσίευση: 01.10.2011 | 22:19

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Λισαβόνας και του Πόρτο διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση,

στην πρώτη μεγάλη διαδήλωση που οργανώνεται στη χώρα μετά το σχηματισμό της νέας, κεντροδεξιάς κυβέρνησης, τον περασμένο Ιούνιο.

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι από κάθε γωνιά της Πορτογαλίας ανταποκρίθηαν στο κάλεσμα της συνδικαλιστικής ομοσπονδίας CGTP και συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις "αδικίες" που υφίστανται και την "οικονομική εξαθλίωσή" τους.

"Όχι στις αυξήσεις των τιμών", "Όχι στην καταστροφή των υπηρεσιών υγείας" και "Καλύτερες συνθήκες εργασίας", ήταν μερικά από τα συνθήματα στα πανώ που κρατούσαν οι διαδηλωτές που συνέρρευσαν στην κεντρική λεωφόρο Λιμπερντάντε της Λισαβόνας. Ο φόρος στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο από 6% αυξήθηκε σήμερα στο 23%.

Ο πρόεδρος της CGTP Μανουέλ Καρβάλιο ντα Σίλβα, είπε ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν τουλάχιστον 130.000 άτομα. Οι αρχές δεν έχουν κάνει κάποια επίσημη εκτίμηση για τη συμμετοχή.

Την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Βίτορ Γκασπάρ είχε ανακοινώσει ότι στον προϋπολογισμό του 2012, που αναμένεται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνονται και νέα μέτρα λιτότητας.

Διαβάστε επίσης
Διαδήλωση στη Βουδαπέστη κατά των μέτρων λιτότητας   Διαδώστε αυτό το άρθρο