Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Στους δρόμους του Βουκουρεστίου χιλιάδες Ρουμάνοι

Στους δρόμους του Βουκουρεστίου χιλιάδες Ρουμάνοι

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την πολιτική κατάσταση στη χώρα πραγματοποιήθηκαν στο Βουκουρέστι

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της πολιτικής τάξης της Ρουμανίας πραγματοποιήθηκαν, χθες για δεύτερη συνεχή μέρα στο Βουκουρέστι και σε άλλες πόλεις της χώρας, στην οποία εντείνεται η πολιτική κρίση, καθώς ο πρόεδρος, Τράιαν Μπασέσκου είναι αντιμέτωπος με την πρόταση αποπομπής που κατέθεσε εναντίον του ο κυβερνητικός συνασπισμός Ένωση Σοσιαλιστών – Φιλελεύθερων (USL) κατηγορώντας τον για παραβίαση του Συντάγματος.

         Στην πλατεία Επανάστασης του Βουκουρεστίου διοργανώθηκε χθες διαδήλωση κατά της πολιτικής της κυβερνώσας Ένωσης Σοσιαλιστών – Φιλελεύθερων (USL) από το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Φιλελεύθερο Κόμμα (PDL) και παρόντες ήταν ο αρχηγός του Βασίλε Μπλάγκα, βουλευτές και ευρωβουλευτές.

         «Σε δύο μήνες κατέστρεψαν τη Βουλή, απογύμνωσαν τους θεσμούς, πήραν τα πάντα, τι θα κάνουν στη συνέχεια; Θα πάρουν τις υπόλοιπες μέρες σας, το μέλλον σας, το μέλλον των παιδιών σας. Αυτό δεν είναι δυνατό στη Ρουμανία. Πρέπει να πάνε κάπου αλλού. Εμείς μένουμε εδώ» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός και στέλεχος του κόμματος, Τράγιαν Ουνγκουρεάνου.

         Ο πρόεδρος του PDL, Βασίλε Μπλάγκα στην ομιλία του υποστήριξε ότι η πλατεία Επανάστασης επιλέχθηκε για την πραγματοποίηση της διαδήλωσης, επειδή εκεί κάποιοι αγωνιζόμενοι για μία καλύτερη Ρουμανία, για δημοκρατία πέθαναν πριν από 22 χρόνια. «Δεν πρέπει να ξεχάσουμε τα βήματα που έγιναν με θυσίες για να γίνει η χώρα αξιοσέβαστη στον κόσμο», είπε ο κ. Μπλάγκα.

         Στην πλατεία Επανάστασης οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στον πρόεδρο της Ρουμανίας, αντίθετα σε άλλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Πανεπιστημίου οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά του Τράιαν Μπασέσκου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε