Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Στρατιώτης σκότωσε πέντε ανθρώπους και εξαφανίστηκε!

Στρατιώτης σκότωσε πέντε ανθρώπους και εξαφανίστηκε!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.08.2012 | 18:44

Σε κατάσταση αμόκ ένας συνοριοφύλακας στο Κιργιστάν σκότωσε τον διοικητή του, τρεις συναδέλφους του και τη γυναίκα ενός εξ αυτών.

Πριν προλάβει να επέμβει η αστυνομία, ο δράστης της μαζικής δολοφονίας πήρε ένα στρατιωτικό όχημα και οπλισμό και εξαφανίστηκε! Τα κίνητρα του δεν έχουν γίνει γνωστά.

Όλα έγιναν την περασμένη Κυριακή σε ένα φυλάκιο στην περιφέρεια Ισίκ-Κουλ, στα σύνορα με το Καζακστάν και την Κίνα, περίπου 200 χλμ. ανατολικά της πρωτεύουσας Μπισκέκ. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ στην περιοχή εστάλησαν ενισχύσεις.

Η συνοριοφρουρά υπάγεται στην Κρατική Επιτροπή Εθνικής Ασφαλείας, σώμα που είναι το διάδοχο της KGB της σοβιετικής εποχής.

Στην περιοχή έχουν σημειωθεί αρκετά επεισόδια βίας τους τελευταίους μήνες. Η αστυνομία του Καζακστάν είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι 11 άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε ένα εθνικό πάρκο στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, αρκετοί με μαχαίρι, ενώ στα τέλη Μαΐου, είχαν εντοπιστεί οι σοροί 14 συνοριοφρουρών και ενός φύλακα επίσης στο νοτιοανατολικό Καζακστάν, κοντά στην Κίνα.
Μιάμιση εβδομάδα αργότερα ένας συνοριοφρουρός είχε ομολογήσει ότι τους δολοφόνησε κι έβαλε φωτιά σε ένα φυλάκιο σε μια πράξη «τρέλας», αν και αργότερα ανακάλεσε την ομολογία αυτή.

Σύμφωνα με εισαγγελείς στο Καζακστάν την πράξη αυτή ενδέχεται να πυροδότησε η πρακτική της κακομεταχείρισης των στρατιωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφαγή σε εθνικό πάρκο του Καζακστάν





   Διαδώστε αυτό το άρθρο