Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

«Στραβά αρμενίζουμε» λέει η πλειοψηφία των Αμερικανών

Μεγάλη πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε λάθος δρόμο, ενώ σχεδόν οι μισοί θεωρούν ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει για την οικονομία της χώρας, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Το ποσοστό δημοτικότητας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα έπεσε στο 45% από το 49% όπου βρισκόταν έναν μήνα πριν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την προηγούμενη Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα, μία περίοδο που περιλαμβάνει την ιστορική υποβάθμιση της αξιολόγησης του χρέους των ΗΠΑ από τον οίκο Standard&Poor’s.

Το 73% των Αμερικανών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε “λάθος δρόμο”, ενώ μόλις το 21% απάντησε ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί από τις δημοσκοπήσεις των Reuters/Ipsos, οι οποίες διεξάγονται από τον Φεβρουάριο του 2009.

Η έρευνα, σε δείγμα 1.055 ενηλίκων, έδειξε ότι το 47% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τα “χειρότερα έρχονται” στην αμερικανική οικονομία. Το ποσοστό είναι το υψηλότερο από τον Μάρτιο του 2009, όταν έφτασε το 57%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 42% των Αμερικανών βλέπει αρνητικά το κίνημα του Tea Party, το οποίο συνδέεται με πολλούς Ρεπουμπλικάνους βουλευτές.

Ακόμη, το 37% των ερωτηθέντων έχει αρνητική άποψη για τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομπάμα: «Ήμασταν και είμαστε χώρα ΑΑΑ» – Δεν τον… άκουσε η Wall Street!

Παραμένει ο Γκάιτνερ στο υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ – Στήριξη Ομπάμα

Ομπάμα: Η αμερικανική οικονομία θα τα καταφέρει

Ομπάμα: Η κρίση με το χρέος έπληξε την αμερικανική οικονομία

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε