Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στρος Καν: “Δεν ήξερα ότι ήταν πόρνες γιατί μου τις γνώρισαν αξιωματικοί της αστυνομίας”

REUTERS
REUTERS

Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν κατέθεσε νωρίς σήμερα το απόγευμα στους δικαστές στη Λίλη για την υπόθεση μαστροπείας, τη λεγόμενη του (ξενοδοχείου) Κάρλτον, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν είχε αρχικά κλητευτεί για την Τετάρτη το πρωί για να εξεταστεί για “συνέργεια σε μαστροπεία” και “κατάχρηση δημοσίων αγαθών”. Καμία διευκρίνιση για τους λόγους, για τους οποίους η ακρόασή του έγινε νωρίτερα, δεν δόθηκε.

    Τα αδικήματα αυτά τιμωρούνται με κάθειρξη πέντε έως είκοσι ετών.

    Οι δικαστές προσπαθούν κυρίως να προσδιορίσουν, σε ποιο βαθμό ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου γνώριζε οτι οι γυναίκες, που συμμετείχαν στις βραδιές ακολασίας στις οποίες λάμβανε και αυτός μέρος, κυρίως στο Παρίσι και την Ουάσιγκτον, πληρώθηκαν.

    Ορισμένες από αυτές υποστήριξαν ότι δεν μπορούσε να το αγνοεί, ή ακόμα ότι το ήξερε, κάτι που ο Ντομινίκ Στρός Καν αντέκρουσε πάντως κατά την κράτηση του.

    Ο Ντομινίκ Στρος-Καν υποστήριξε ενώπιον των δικαστών ότι δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτές οι νεαρές γυναίκες μπορεί να ήταν πόρνες, επειδή ορισμένες “του παρουσιάστηκαν από αξιωματικούς της αστυνομίας”, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

   
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στρος Καν:Είχε πάρει έναν κουβά Βιάγκρα και έκανε σεξ με νεαρή, μπροστά σε 5 άνδρες – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε