Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδιάζαν ληστεία στην Κεντρική Τράπεζα του Άμπου Ντάμπι

Σχεδιάζαν ληστεία στην Κεντρική Τράπεζα του Άμπου Ντάμπι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.06.2010 | 08:36
Πρώτη δημοσίευση: 06.06.2010 | 08:36

Η αστυνομία στο Αμπου Ντάμπι "εξάρθρωσε έγκαιρα" τη συμμορία, που θά υπεξαιρούσε συνολικά σχεδόν ένα ποσό περίπου 15 δισ. δολαρίων από την Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Συνελήφθησαν δύο Ιρανοί πολίτες και εκδόθηκε ανακοίνωση ότι καταζητείται ένας τρίτος Ιρανός, σύμφωνα με ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ουάμ".

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ιθύνων νούς της συμμορίας είναι ο Φαρζίν Αλί Καρορυάν Μουτλάκ, καταζητείται και από την "Ιντερπόλ", ζεί στο Ιράν, ενώ τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων δεν δίνονται στη δημοσιότητα προς το παρόν.

Επίσης, όπως αναφέρεται από τους επικεφαλής της αστυνομίας των ΗΑΕ, η συμμορία από την αρχή του τρέχοντος έτους επιχειρούσε να υπεξαιρέσει μεγάλα ποσά από την Κεντρική Τράπεζα και η σύλληψη των δύο, "τυπικώς για χρήστη πλαστών εγγράφων", έγινε "όταν πλέον προέκυψαν αδιάσειστα στοιχεία γιά πολύ μεγάλη απάτη".

Τέλος αναφέρεται ότι η συμμορία δρούσε κάνοντας "λογιστικές" καταθέσεις σε πολύ μεγάλες τράπεζες - στο εξωτερικό - και ζητώντας κατόπιν να κάνει ανάληψη ισόποσων των "καταθέσεων" αυτών από την Κεντρική Τράπεζα των Ην. Αραβικών Εμιράτων.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook