Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Τζακάρτα

Σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Τζακάρτα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.10.2012 | 17:16
Πρώτη δημοσίευση: 27.10.2012 | 17:16

Η ινδονησιακή αστυνομία συνέλαβε σήμερα 11 άτομα που φέρεται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τζακάρτα και άλλες αμερικανικές διπλωματικές αποστολές, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

"Οι στόχοι της ομάδας ήταν να επιτεθεί στην αμερικανική πρεσβεία στην Τζακάρτα και στο γενικό προξενείο στην πόλη Σουραμπάγια, στο ανατολικό τμήμα της Ινδονησίας", ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σουχάρντι Αλίους.

Η ομάδα αυτή είχε επίσης επιλέξει ως στόχο ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά στην αυστραλιανή πρεσβεία στην Τζακάρτα όπου έχει γραφεία η μεγάλη αμερικανική μεταλλευτική εταιρεία Freeport-MacMoRan, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Η αντιτρομοκρατική μονάδα της αστυνομίας προχώρησε στις 11 συλλήψεις σε τέσσερις πόλεις, μεταξύ των οποίων η Τζακάρτα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε στην Ιάβα. Οι συλληφθέντες ανήκουν σε ένα νέο δίκτυο που είναι γνωστό με την ονομασία Χάσμι.

Κατά την επιχείρηση αυτή η αστυνομία κατέσχεσε επίσης εκρηκτικές ουσίες και ένα εγχειρίδιο κατασκευής βομβών, πρόσθεσε ο Αλίους.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο