Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Σχέδιο καταστροφής της Συρίας απο ξένες δυνάμεις “βλέπει” ο Άσαντ

Σχέδιο καταστροφής της Συρίας απο ξένες δυνάμεις “βλέπει” ο Άσαντ

“Αντιμετωπίζουμε ένα σχέδιο διχόνοιας και καταστροφής του έθνους”, είπε στην ομιλία του ενώπιον του νέου κοινοβουλίου, που αναμεταδόθηκε από τη συριακή τηλεόραση.

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Ασαντ κατά του καθεστώτος του οποίου συνεχίζεται η λαϊκή εξέγερση που άρχισε πριν από τουλάχιστον 15 μήνες, δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του αντιμετωπίζει έναν “πραγματικό πόλεμο” και ένα “σχέδιο καταστροφής” από τις ξένες δυνάμεις.

Η Συρία αντιμετωπίζει “έναν πραγματικό πόλεμο, δεν αντιμετωπίζουμε ένα πολιτικό πρόβλημα. Αντιμετωπίζουμε ένα σχέδιο διχόνοιας και καταστροφής του έθνους”, τόνισε στην ομιλία του ενώπιον του νέου κοινοβουλίου, που αναμεταδόθηκε από τη συριακή τηλεόραση.

Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίζει να πολεμά την “τρομοκρατία που αυξάνεται”. Ο Ασαντ είπε ότι η κυβέρνησή του “προσπάθησε με όλα τα πολιτικά μέσα” αλλά ότι οι προσπάθειες αυτές ήταν μάταιες “γιατί αντιμετωπίζουμε έναν πραγματικό πόλεμο από το εξωτερικό και οι τρόποι αντιμετώπισής του είναι διαφορετικοί”.

Υπογράμμισε ακόμη ότι αυτοί που ευθύνονται, κατά τη γνώμη του, για την “τρομοκρατία, δεν ενδιαφέρονται για το διάλογο και τις μεταρρυθμίσεις. Έχουν αναλάβει μια αποστολή και δεν θα σταματήσουν παρά μόνο αν τη φέρουν εις πέρας ή αν τους σταματήσουμε εμείς”.

“Η Συρία είναι ανοικτή σε όλους τους Σύρους, όποια πολιτική θέση κι αν έχουν, αλλά η τρομοκρατία δεν μπορεί να αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας και οφείλουμε να την καταπολεμήσουμε για το καλό του έθνους. Η ασφάλεια του έθνους είναι μια κόκκινη γραμμή”, πρόσθεσε.

Ο Ασαντ κατά την έναρξη της ομιλίας του απέτισε φόρο τιμής σε “όλους τους μάρτυρες, άμαχους και στρατιώτες” επισημαίνοντας ότι το “αίμα τους δεν χύθηκε μάταια”.

Κατά την άφιξή του στο κοινοβούλιο ο Ασαντ χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές που είχαν συγκεντρωθεί για την πρώτη αυτή συνεδρίαση του σώματος από τις εκλογές της 7ης Μαΐου. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη των “μαρτύρων”.

Διαβάστε

Νέα σφαγή στη Συρία- Σκότωσαν εργάτες που επέστρεφαν απο τη δουλειά τους!

 

Βίντεο-σοκ από Συρία.Αντάρτης δέχεται ριπή και σκοτώνεται μπροστά στη κάμερα

 

Χάος στη Συρία με τουλάχιστον 39 νεκρούς στις “εμφύλιες” συγκρούσεις

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε