Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 22 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σχέδιο βοήθειας προς την Τυνησία εξετάζει η ΕΕ

Σχέδιο βοήθειας προς την Τυνησία εξετάζει η ΕΕ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.01.2011 | 17:08
Πρώτη δημοσίευση: 22.01.2011 | 16:55

Θα περιαμβάνει βοήθεια για την διεξαγωγή εκλογών, οικονομική βοήθεια και παροχή τεχνογνωσίας για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου δικαστικού συστήματος.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση απεργάζεται σχέδιο βοηθείας για την μετάβαση της Τυνησίας στην δημοκρατία, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον. Οπως είπε στην εφημερίδα Welt am Sonntag, τα μέτρα αυτά θα συμβάλλουν στην ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία, αλλά θα έχουν και οικονομικό χαρακτήρα. Θα περιλαμβάνουν βοήθεια για την διεξαγωγή εκλογών, οικονομική βοήθεια και παροχή τεχνογνωσίας για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου δικαστικού συστήματος.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες τυνήσιοι αστυνομικοί, εθνοφρουροί, πυροσβέστες και οδοκαθαριστές βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους της Τύνιδας για να διαχωρήσουν τη θέση τους από τον πρώην πρόεδρο, Ζίνε Ελ Αμπεντίνε Μπεν Άλι, στην ογκοδέστερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των τελευταίων ημερών. Η διαμαρτυρία αυτή αποτελεί ορόσημο στην εξέγερση των Τυνήσιων στη διάρκεια της οποίας πιστοί του Μπεν Άλι από το αστυνομικό σώμα άνοιγαν πυρ αδιακρίτως, χτυπούσαν με γκλομπ τους διαδηλωτές και χρησιμοποιούσαν δακρυγόνα για να διαλύσουν ακόμη και τη μικρότερη, ειρηνική συγκέντρωση.   Διαδώστε αυτό το άρθρο