Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

“Συγγνώμη” από τον υπ. Άμυνας για τα σχόλια στρατιωτών στο Facebook!

Συγγνώμη ζήτησε ο Αυστραλός υπουργός Αμύνης, Στίβεν Σμιθ, από τον Αφγανό συνάδελφό του, για τα ρατσιστικά σχόλια που έκαναν Αυστραλοί στρατιώτες που υπηρετούν στο Αφγανιστάν.

Την ίδια στιγμή ο πρώην αρχηγός των αυστραλιανών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Πίτερ Κόσγκροβ, ζήτησε οι Αυστραλοί στρατιώτες να μην κριθούν από τα σχόλια τους αλλά από τις πράξεις τους. “Αυτά τα παιδιά”, είπε, “παίζουν την ζωή τους κορώνα-γράμματα”. Ο στρατηγός Κόσγκροβ ζήτησε να γίνουν “ειδικές συστάσεις” στους δράστες αλλά να μην εκδιωχθούν από τον στρατό.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι σοκ έχουν προκαλέσει στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας και στην κοινή γνώμη ρατσιστικά σχόλια για τους Αφγανούς και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί της πρωθυπουργού, Τζούλια Γκίλαρντ, που έχουν αναρτήσει στoν κοινωνικό ιστότοπο Facebook μέλη της αυστραλιανής στρατιωτικής δύναμης που υπηρετεί στο Αφγανιστάν.

Οι ανώνυμοι Αυστραλοί στρατιώτες χαρακτηρίζουν τους Αφγανούς “τρωγλοδύτες”, “ζώα των αμμόλοφων”, “βρωμερούς”, που κάνουν έρωτα με ζώα. Αναφερόμενη στην πρωθυπουργό οι υβριστές στρατιώτες χαρακτηρίζουν την κ. Γκίλαρντ “γ…… κοκκινομάλλα” και χλευάζουν τον πρώην πρωθυπουργό και νυν υπουργό Εξωτερικών, Κέβιν Ραντ.

Σε σχόλιο, που αναρτήθηκε μαζί με φωτογραφία του κ. Ραντ με μέλος της αυστραλιανής δύναμης, “οι αστείοι” στρατιώτες ψέγουν το συνάδελφό τους, διότι “δεν έδειρε τον πρώην πρωθυπουργό” και κατηγορούν τον κ. Ραντ για εμπαιγμό της κοινής γνώμης με φωτογραφίες από δήθεν συναντήσεις του με Αυστραλούς στρατιώτες ενώ, στην ουσία, χαιρετούσε συνεργεία της τηλεόρασης.

Προσβλητική και η φωτογραφία Αφγανού, που επιβαίνει σε γυναικείο ποδήλατο. Οι συντάκτες της λεζάντας της φωτογραφίας χαρακτηρίζουν τον ποδηλάτη “ομοφυλόφιλο” και εκτιμούν ότι “χρειάζεται ένα καλό… μπερντάχι για να συνετισθεί”.

Ο αναπληρωτής αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστραλίας, στρατηγός Πολ Σάιμον, δηλώνει ότι οι φωτογραφίες του “προκάλεσαν σοκ”.”Οι στρατιώτες που ανάρτησαν τα απρεπή σχόλια και τις προσβλητικές φωτογραφίες επέδειξαν έλλειψη επαγγελματικής κρίσης και απρέπεια”, δηλώνει ο στρατηγός Σάιμον, που διέταξε τη διενέργεια έρευνας για την ανεύρεση και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε