Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συγκινημένη η πρόεδρος της Αργεντινής από την υποστήριξη του λαού και ομολόγων της

REUTERS
REUTERS

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι προσεβλήθη από καρκίνο και στις 4 Ιανουαρίου θα υποβληθεί σε εγχείριση.

Η Πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ, που πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδούς, ευχαρίστησε σήμερα τους λατινοαμερικάνους ομολόγους της, πολλοί από τους οποίους έχουν επίσης προσβληθεί από τη νόσο, για την υποστήριξή τους και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την εργασία της κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης της.

    “Θα συνεχίσω να εργάζομαι με τη μεγαλύτερη δέσμευση”, δήλωσε η πρόεδρος κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης με τους κυβερνήτες της χώρας στην Κάζα Ροσάντα, έδρα της προεδρίας στο Μπουένος Άιρες, την επομένη της επίσημης ανακοίνωσης, ότι πάσχει από καρκίνο.

    Επίσης, αποκάλυψε ότι ο Ούγκο Τσάβες της Βενεζουέλας, που έχει προσβληθεί από καρκίνο στην περιοχή της πυέλου για την οποία υποβλήθηκε σε θεραπεία φέτος, ήταν ο πρώτος που της τηλεφώνησε, ακολουθούμενος από τον Σεμπαστιάν Πινέιρα (Χιλή), τη Ντίλμα Ρούσεφ (υποβλήθηκε επίσης σε θεραπεία για τον καρκίνο προτού αναλάβει την προεδρία της Βραζιλίας), τον Χουάν Μανουέλ Σάντος (Κολομβία) και τον Ραφαέλ Κορέα (Ισημερινός).

    “Μπορείτε να φανταστείτε ότι ο πρώτος που μού τηλεφώνησε ήταν ο Ούγκο Τσάβες. Του είπα: “Εσύ και η λέσχη σου, αυτών που έχουν επιβιώσει του καρκίνου: θα διεκδικήσω την τιμητική προεδρία από σένα και από όλους σας”, δήλωσε η Πρόεδρος, αναφερόμενη στους άλλους ηγέτες, ή πρώην ηγέτες της περιοχής, που επίσης προσβλήθηκαν από τον καρκίνο, όπως ο Φερνάντο Λούγκο (Παραγουάη) ή Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα (Βραζιλία).

    Η κ. Κίρχνερ, 58 ετών, θα υποβληθεί σε εγχείριση στις 4 Ιανουαρίου για τον καρκίνο του θυρεοειδούς σε μια ιδιωτική κλινική στο Πιλάρ (50 χλμ βόρεια του Μπουένος Άιρες) και θα έχει μια αναρωτική περίοδο 20 ημερών.

    Η εγχείρηση, με πολύ καλή πρόγνωση για επιτυχία σύμφωνα με τους γιατρούς, θα γίνει μόλις ένα μήνα μετά την ορκωμοσία της Κίρσνερ για την δεύτερη τετραετή θητεία της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σοκαρισμένη η Αργεντινή: πάσχει από καρκίνο η Κίρσνερ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε