Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Συγκινητικό “ευχαριστώ” Γιούνκερ στον φούρναρη της Κω [pic]

Συγκινητικό “ευχαριστώ” Γιούνκερ στον φούρναρη της Κω [pic]

Ένα συγκινητικό μήνυμα στον Διονύση Αρβανιτάκη έστειλε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μέσω του δημάρχου του νησιού. “Ευχαριστώ για όσα έκανες!”, του έγραψε.
 

Πριν από λίγους μήνες, ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε αναφερθεί στη δράση του, λέγοντας ότι “Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει το ψωμί του σε πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές”.

 

Ο “φούρναρης της Κω” είχε συγκινήσει όλη την Ευρώπη μοιράζοντας καθημερινά, δωρεάν ψωμί σε πρόσφυγες.

“Εγώ κάποτε πείναγα και γι’ αυτό τώρα κάνω αυτό το πράγμα” έλεγε με σεμνότητα μετά τις τιμητικές αναφορές του Γιούνκερ. “Ήμουν μετανάστης στην Αυστραλία το 1957. Πούλαγα κουλούρια στον Άγιο Νικόλα στα Κάτω Πατήσια και έφυγα το 1959 και γύρισα εδώ το 1970, στην πατρίδα της συζύγου, στην Κω. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φιλοξενούσαμε πρόσφυγες, μόνο ξένους τουρίστες, οι οποίοι μας κάνανε πλούσιους. Δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι. Εγώ δούλεψα και η γυναίκα μου και τα παιδιά μου και γίναμε αυτοί που γίναμε”.

Και εξηγούσε το φιλανθρωπικό του έργο, διερωτώμενος παράλληλα “πού είναι το κράτος;”: “Δίνουμε ψωμιά, ντόνατς, γλυκά, απ’ όλα. Δύο αυτοκίνητα κάθε μέρα. Γυρνάμε και τα μοιράζουμε στα πεζοδρόμια, εκεί κοιμούνται οι άνθρωποι”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε