Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Συγκλονιστικά αποδεικτικά στοιχεία! Αποφυλακίζονται τα αδέρφια Μενέντεζ;

Συγκλονιστικά αποδεικτικά στοιχεία! Αποφυλακίζονται τα αδέρφια Μενέντεζ;

Έχουν περάσει 27 χρόνια από τη δολοφονία των γονιών τους Jose και Kitty και τον εγκλεισμό των Lyke και Erik Menendez στη φυλακή.

Χάρη σε ένα νέο νομικό κενό που επιτρέπει τη σεξουαλική κακοποίηση ως μέσο άμυνας φόνου τα δύο αδέρφια βρίσκονται κοντά στην αποφυλάκισή τους. Ο δικηγόρος των δύο αδερφών Chris Pixley, που εργάζεται δωρεάν, προσπαθεί να γίνει νέα δίκη για να αποκαλύψουν τους ξυλοδαρμούς και την κακοποίηση που υπέστησαν στα χέρια του πατέρα τους.

Ο Lyke, τότε 21, και ο Erik, τότε 18, σκότωσαν με μια κυνηγετικό όπλο τη μητέρα και τον πατέρα τους ενώ απολάμβαναν το επιδόρπιο στην έπαυλή τους στο Μπέβερλι Χιλς το 1989. Στη διάρκεια της ξεχωριστής δίκης τους το 1993, τα δύο αδέρφια υποστήριξαν πως ήταν θύματα φυσικής και σεξουαλικής κακοποίησης και τους σκότωσαν για να βάλους τέλος στα μαρτύρια που βίωναν.

Οι εισαγγελείς όμως υποστήριξαν πως οι δύο νέοι, που έκαναν ξεφάντωμα αγορών μετά το διπλό φονικό, οδηγήθηκαν στο άγριο έγκλημά τους από απληστία για την περιουσία των γονιών τους. Οι δίκες τους τότε κατέληξαν σε αδιέξοδο και ορίστηκε νέα δίκη. Ο δικαστής τότε Stanley Weisberg παρέγραψε αποδείξεις πως ο Jose και η Kitty κακοποιούσαν τους γιους τους.

Χωρίς τα αποδεικτικά στοιχεία κακοποίησης, ο Lyke, 48, και ο Erik, 46, καταδικάστηκαν το 1994 σε ισόβια. Ένας νέος όμως νόμος στην Καλιφόρνια δίνει στους κρατούμενους που δεν επιτράπηκε να παρουσιάσουν στοιχεία κακοποίησης το δικαίωμα να κάνουν έκκληση για νέα δίκη. Οι άνθρωποι του RadarOnline έχουν δει ένα τμήμα των αποδεικτικών στοιχείων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απελευθέρωση των αδερφών Menendez.

Σε επιστολή στον ξάδερφό του Andy, ο 15χρονος τότε Eric είχε γράψει για τον πατέρα του Jose: “Συνεχίζεται ακόμα Andy. Αλλά είναι χειρότερο για μένα τώρα. Δεν ξέρω πότε θα συμβεί και με τρελαίνει. Κάθε βράδυ μένω ξύπνιος πιστεύοντας πως ίσως έρθει… Ξέρω τι μου είπες αλλά φοβάμαι”.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Gerald Allen πιστεύει ότι αυτό το γράμμα και παρόμοια αποδεικτικά στοιχεία θα αθώωναν τον Erik και τον Lyle αν είχαν παρουσιαστεί στο δικαστήριο. “Αυτός είναι ο λόγος που αυτές οι πληροφορίες δεν παρουσιάστηκαν στους ενόρκους κατά τη διάρκεια της δεύτερης δίκης”, σημείωσε ο Gerald Allen. “Αυτή η μαρτυρία είναι δυνητικά πολύ μεγάλης σημασίας σε κάθε επανάληψη δίκης. Θα μπορούσε κάλλιστα να αλλάξει το αποτέλεσμα και να οδηγήσει σε αθώωσή τους”. Ωστόσο υπάρχουν άλλοι που δεν πιστεύουν ότι θα μπορούσε να αλλάξει κάτι για τα αδέρφια Menendez.

Πηγή: Radaronline

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε