Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Συγκλονιστική Σακίρα στο Νταβός – Τα “είπε” στις ελίτ [pics]

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η διάσημη Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα κάλεσε τους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες να στηρίξουν τις προσπάθειες για τη σίτιση, την εκπαίδευση και τη φροντίδα των μη προνομιούχων παιδιών, σε μια ομιλία της στην τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

“Τα σημερινά μωρά θα ηγούνται των αυριανών επιχειρήσεων. Η ικανότητά τους να συνεισφέρουν θα διαμορφώσει τις αυριανές κοινωνίες, θα λύσει τα αυριανά προβλήματα” είπε η σταρ, Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF για την ανάπτυξη των παιδιών.

Η Σακίρα, η οποία τιμήθηκε στο Νταβός για το ανθρωπιστικό έργο της, συνέστησε το Ίδρυμα Pies Descalzos (“Γυμνά Πόδια”) που παρέχει φροντίδα και πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση σε φτωχά παιδιά στην Κολομβία.

Σ’ αυτήν την αίθουσα βρίσκονται κάποιοι από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο και είμαι πεπεισμένη ότι ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεται κανείς μπροστά από τις εξελίξεις. Πρέπει να δραστηριοποιήσουμε τους εγκεφάλους και τις στρατηγικές των επιχειρήσεων και τους πόρους, το ανθρώπινο δυναμικό και τα ταλέντα των εταιρειών σας για να κάνουμε το κοινωνικό καλό και να επιλύσουμε κοινωνικά προβλήματα”, συνέχισε.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τίμησε επίσης τη βιολίστρια Άνε-Σοφί Μούτερ, που διευθύνει ένα ίδρυμα το οποίο παρέχει υποτροφίες σε νεαρούς μουσικούς και τον ηθοποιό Φόρεστ Γουίτακερ για το έργο του για την προώθηση της ειρήνης και της ενίσχυσης των νέων ως ηγετών και επιχειρηματιών σε κοινότητες που έχουν πληγεί από τη βία και τη φτώχεια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε