Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Συγκλονιστική μαρτυρία Νορβηγού διασώστη: “Ποιον να σώσω, ποιον να αφήσω”

Πενήντα νέους έσωσε ο Οτο Λέβικ την ώρα που και ο ίδιος δεχόταν πυροβολισμούς.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Οτο Λέβικ, ενός απο τους πολλούς και γενναίους Νορβηγούς που με τη βάρκα του βρέθηκε κοντά στο νησί Οτόγια την ώρα του μακελειού.

Οπως είπε βρέθηκε μπροστά στο φοβερό δίλημμα “ποιόν να σώσω, ποιόν ν’ αφήσω”, δεχόμενος την ίδια ώρα τα πυρά του δράστη. Τελικά, ο Λέβικ μπόρεσε να διασώσει μέσα απ τα νερά και τα πυρά σχεδόν 50 νεολαίους.

Ο Λέβικ, όπως κι άλλοι διασώστες έριξε στα νερά της λίμνης πολλά σωσίβια, τα οποία έσωσαν όσους νέους μπορούσαν να τα πλησιάσουν και με αυτά να απομακρυνθούν απο τα πυρά του Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Στην κοντινή παραλία άλλοι πολίτες, με ρουχισμό και ιματισμό, προσπάθησαν να ζεστάνουν τους νέους, που κατέφθαναν εκεί, ύστερα από πολύωρη παραμονή στο παγωμένο νερό.

Σύμφωνα με μαρτυρίες διασωστών, ο τρόμος των νέων στο νησί Οτόγια την ώρα του μακελειού ήταν τέτοιου βαθμού, ώστε τους κατέλαβε, τελικά, υστερία. Φώναζαν δυνατά όταν αντίκρυζαν τους διασώστες τους. Οταν όμως ηρεμούσαν τελικά, τότε πολλά παιδιά τους ρωτούσαν : “μπορώ να πάρω μιά σφιχτή αγκαλιά;”

Διαβάστε επίσης
“Απαραίτητες οι πράξεις μου” λέει ο μακελάρης – Τη Δευτέρα οδηγείται ενώπιον του δικαστή

Ο πατέρας του μακελάρη εξομολογείται: «Τα έμαθα από τις εφημερίδες»

Γράμματα, κεριά, λουλούδια και οδύνη για τα θύματα της τυφλής βίας στη Νορβηγία – Αγωνία για τέσσερις νεαρούς που αγνοούνται

Ανείπωτη τραγωδία στη Νορβηγία – 98 oι νεκροί – ΦΩΤΟ ντοκουμέντο απο τη στιγμή του μακελειού

‘Ετσι τίναξε στον αέρα το ‘Οσλο! – 6 τόνοι λιπασμάτων σε εταιρεία βιτρίνα

Ο παράδεισος που έγινε κόλαση – Ο 32χρονος «θέριζε» ζωές επί δυο ώρες!


Η πιο αιματηρή επίθεση σε νορβηγικό έδαφος από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – «Θα σας σκοτώσω όλους» φώναζε ο ένοπλος στην Οτόγια

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού της Νορβηγίας

Οπλισμένος στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν ο Νορβηγός πρωθυπουργός

Αναβολή λόγω της τραγωδίας!

Τρόμος και χάος στη Νορβηγία – Μία έκρηξη και ένας που άρχισε να πυροβολεί έστειλαν στο θάνατο πάνω από 16 άτομα- Στους δρόμους ο στρατός

Οι χειρότερες επιθέσεις που συγκλόνισαν τις Σκανδιναβικές χώρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε