Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Συγκλονιστική μαρτυρία του Ιρλανδού ομήρου που απέδρασε από την Αλγερία! (BINTEO)

Συγκλονιστική μαρτυρία του Ιρλανδού ομήρου που απέδρασε από την Αλγερία! (BINTEO)

Τις στιγμές της ομηρείας του στο εργοστάσιο της BP, τη μεταχείρηση που είχε από τα μέλη της Αλ Κάιντα και την απόδρασή του από την Αλγερία, περιέγραψε ο Στέφεν Μακ Φάουλ στο σύντομο τηλεφώνημα που έκανε στην οικογένειά του, που πλέον τον περιμένει να επιστρέψει σώος και αβλαβής.

Ο 36χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία κατάφερε να αποδράσει, όταν έγινε έκρηξη σε αυτοκίνητο των απαγωγέων, την Πέμπτη στις 2.30 π.μ., και αμέσως τηλεφώνησε στην οικογένειά του. Το πρώτο πράγμα που είπε στη σύζυγό του, Άντζελα, ήταν: “Στενοχωριέμαι για τους συναδέλφους μου που παραμένουν όμηροι”.

Στη συνέχεια, όπως αποκαλύπτει και ο αδερφός του Μπράιαν, τη διαβεβαίωσε ότι ήταν καλά, βρίσκεται σε ασφαλές μέρος και δεν είχε τραυματιστεί.

“Η αλ Κάιντα μας φέρθηκε καλά, δεν μας πείραξε και μου επέτρεπαν να μιλάω ελεύθερα. Έκαναν μια λίστα με τα αιτήματά τους τα οποία ήθελαν να δώσουν στη δημοσιότητα και έλεγαν ότι ήθελαν να φύγει από τη βάση ο αλγερινός στρατός, ώστε κανείς να μην πάθει κακό”, είπε στο σύντομο τηλεφώνημα που έκανε στους δικούς του.

Δυο ημέρες, η οικογένειά του έζησε στιγμές αγωνίας, και όπως διηγήθηκε ο Μπράιαν Μακ Φάουλ: “Βλέπαμε συνεχώς ειδήσεις και ελπίζαμε ότι τα επόμενα νέα που θα ακούγαμε θα ήταν καλά. Όταν μάθαμε ότι μεγάλος αριθμός ομήρων σκοτώθηκαν και δεν υπήρχε κανένα στοιχείο ότι οι Ιρλανδοί ήταν ζωντανοί τότε περιμέναμε τα χειρότερα. Ήταν δύσκολο για όλους μας να μην ξέρουμε από τη μια στιγμή στην άλλη αν ήταν ζωντανός ή όχι”.

Τέλος, ο Μπράιαν αναφέρθηκε και στον 13χρονο ανηψιό του, τον Ντίλαν, ο οποίος ανυπομονεί να αγκαλιάσει τον πατέρα του. “Ήταν δύσκολο να κοιμηθεί και ανησυχούσε. Για το νεαρό της ηλικίας του, πέρασε πολλά τις τελευταίες 48 ώρες”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΦΕΝ ΜΑΚ ΦΑΟΥΛ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θρίλερ με τη σφαγή ομήρων στην Αλγερία

Έληξε η επιχείρηση του αλγερινού στρατού για την απελευθέρωση των ομήρων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε