Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Συγκλονίζει την Βρετανία το σκάνδαλο του υφ.Οικονομικών

Ο υφυπουργός Ντέιβντ Λοους που αναγκάστηκε να παραιτηθεί. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο υφυπουργός Ντέιβντ Λοους που αναγκάστηκε να παραιτηθεί. ΦΩΤΟ REUTERS
Ούτε ένα μήνα δεν έχει κλείσει η νέα κυβέρνηση συνεργασίας στην Βρετανία και ήδη συγκλονίζεται από ένα σκάνδαλο.

 

Η κυβέρνηση συνεργασίας Συντηρητικών/Φιλελευθέρων Δημοκρατών είναι προσηλωμένη στον στόχο της μείωσης του ελλείμματος της χώρας, σε πείσμα της παραίτησης του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών έπειτα από τις αποκαλύψεις των σκανδάλων για τα προσωπικά του έξοδα, τονίζουν σήμερα κυβερνητικά στελέχη.
 
Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, η παραίτηση του υφυπουργού Ντέιβιντ Λόους δεν πρόκειται να έχει αντίκτυπο στα σχέδια της κυβέρνησης να προωθήσει τα μέτρα λιτότητας στον έκτακτο προϋπολογισμό που θα καταθέσει στις 22 Ιουνίου.
 
«Πιστεύω πως στις πρώτες τρεις εβδομάδες της ζωής της, η κυβέρνηση έχει αποδείξει την προσήλωσή της στην μείωση του ελλείμματος και του χρέους», τόνισε σε συνέντευξή του στο BBC o υπουργός Δικαιοσύνης Κεν Κλάρκ.
 
Ο Κλαρκ, πρώην επικεφαλής οικονομικού υπουργείου επί κυβερνήσεως των Τόρις, τόνισε πως είναι σαφές στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου πως δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ μελών του που ανήκουν στους Συντηρητικούς και στους συναδέλφους τους των Φιλελευθέρων Δημοκρατών.
 
Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διώρισε τον Ντάνι Αλεξάντερ, πρώην στενού συνεργάτη του ηγέτη των Φιλελευθέρων Νίκ Κλεγκ, ως αντικαταστάτη του Λόους στη δεύτερη στην ιεραρχία θέση του υπουργείου Οικονομικών.
 
«Ο Ντάνι έχει την ευστροφία, την ικανότητα, τη δυναμική, που απαιτεί αυτή η δουλειά», τόνισε ο Κλεγκ.
 
Η εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς επικαλείται στενό συνεργάτη του Κάμερον, ο οποίος διαβεβαιώνει πως «μπορώ με ασφάλεια να τονίσω πως η στρατηγική και οι κατευθύνσεις της κυβέρνησης συνεργασίας δεν θα μεταβληθούν στο παραμικρό».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε