Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Συγκρούσεις κοντά στο αεροδρόμιο της Τζαμάικα

Καπνοί διακρίνονται σε αρκετά σημεία του Κινγκστον. ΦΩΤΟ REUTERS
Καπνοί διακρίνονται σε αρκετά σημεία του Κινγκστον. ΦΩΤΟ REUTERS
Αποκλεισμένο το αεροδρόμιο του Κίνγκστον εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα σε αστυνομικούς και μέλη συμμοριών.

 

Τα βίαια επεισόδια στην Τζαμάικα επεκτείνονται και εκτός της πρωτεύουσας Κίνγκστον και η πρόσβαση στο αεροδρόμιο της πόλης έχει αποκλειστεί, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
 
“Το υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο Κίνγκστον και στις περιοχές γύρω από αυτό”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
 
“Η πρόσβαση στο διεθνές αεροδρόμιο Νόρμαν Μάνλεϊ έχει αποκλειστεί εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα σε εγκληματικά στοιχεία και τις αστυνομικές δυνάμεις. Υπάρχει κίνδυνος τα βίαια επεισόδια να επεκταθούν και εκτός Κίνγκστον”, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Η αστυνομία και ο στρατός της Τζαμάικα αντιπαρατίθενται σε βαριά οπλισμένες συμμορίες, αποφασισμένες να εμποδίσουν την έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες ενός φερόμενου νονού των ναρκωτικών.
 
Δύο αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους και έξι έχουν τραυματιστεί μέχρι τώρα.
 
Οι αρχές της Τζαμάικα ανακοίνωσαν την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Κίνγκστον και τα περίχωρα του, όπου η αστυνομία αντιμετωπίζει ένοπλες συμμορίες οι οποίες προσπαθούν να εμποδίσουν τη σύλληψη του Κρίστοφερ “Ντούντους” Κόουκ προκειμένου να εκδοθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε