Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Συγκρούσεις με 14 νεκρούς στην Υεμένη

ΦΩΤΟ REUTERS

Τουλάχιστον 11 στρατιωτικοί και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και στοιχεία της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του υπουργείου Εσωτερικών, οι στρατιώτες έπεσαν σε ενέδρα που είχαν στήσει τρομοκρατικά στοιχεία της Αλ Κάιντα και ορισμένοι παράνομοι που συνεργάζονται μαζί τους.

Οκτώ από τα θύματα σκοτώθηκαν από αντιαρματική ρουκέτα που έπληξε μετωπικά το θωρακισμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν, σύμφωνα με το διευθυντή ασφαλείας στην περιοχή της Λόντερ, Γιάχια αλ-Μπαρκάνι.

Τρεις πολίτες σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν, εξάλλου, όταν ο στρατός βομβάρδισε κατοικίες κοντά στην αγορά της Λόντερ, απ΄ όπου προέρχονταν τα πυρά που στόχευσαν τους στρατιώτες, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Οι συγκρούσεις, που ήταν εξαιρετικά βίαιες, συνεχίστηκαν για πολλές ώρες γύρω από την κυριότερη αγορά της πόλης, σύμφωνα με κατοίκους με τους οποίους επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο.

“Η Λόντερ είναι μια πόλη φάντασμα και βρίσκονται σε εξέλιξη οδομαχίες. Δεν γνωρίζουμε αν οι ένοπλοι ανήκουν στην Αλ Κάιντα ή στο Νότιο Κίνημα”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τοπικός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας. Η Αλ Κάιντα είναι εγκατεστημένη στην επαρχία Αμπιάν, όπου βρίσκεται η Λόντερ.

Την ίδια στιγμή, οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας έχουν πολλαπλασιαστεί στη νότια και ανατολική Υεμένη, όπου ενεργοποιείται το δίκτυο της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA).

Η AQPA ανέλαβε την ευθύνη για τη θεαματική επίθεση της 19ης Ιουνίου εναντίον της έδρας των μυστικών υπηρεσιών στο Άντεν, κυριότερης πόλης της νότιας Υεμένης, η οποία προκάλεσε 11 θανάτους, μεταξύ των οποίων και επτά μελών των υπηρεσιών ασφαλείας. Το δίκτυο ανέλαβε επίσης την ευθύνη για μία επίθεση στην Σαμπούα (νοτιοανατολικά) που κόστισε τη ζωή σε έξι στρατιώτες στις 25 Ιουλίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε