Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Συγκρούσεις στο Πακιστάν, 42 νεκροί

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και Ταλιμπάν σημειώθηκαν στην περιοχή Ορακζάϊ του Πακιστάν, με απολογισμό 42 νεκρούς.

Περισσότεροι από 200 Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε στρατιωτικό φυλάκιο, με αποτέλεσμα να επακολουθήσει ανταλλαγή πυρών, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 40 Πακιστανοί αντάρτες και δυο στρατιώτες.

Οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν από τα κρησφύγετά τους σε δασικές ορεινές περιοχές στο φυλάκιο στη περιοχή Ντομπάρι λίγο μετά την αυγή. Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους εκτόξευσαν πρώτα αυτοπροωθούμενες βομβίδες και στη συνέχεια επιτέθηκαν. «Απαντήσαμε αμέσως και αναχαιτίσαμε την επίθεση ύστερα από σκληρή μάχη που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες», ανέφερε αξιωματούχος, διατηρώντας την ανωνυμία του.

Η αιματηρή σύγκρουση έρχεται ενώ στο Πακιστάν βρίσκεται ο σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζιμ Τζόουνς και ο διευθυντής της CIA Λέον Πανέτα για να ζητήσουν από την κυβέρνηση να εντείνει την πίεση προς τους Ταλιμπάν, ύστερα από την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην Νέα Υόρκη.

Οι Πανέτα και Τζόουνς συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Αλί Ζαρντάρι και άλλους Πακιστανούς ηγέτες συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του στρατού. «Οι συνομιλίες κάλυψαν τα μέτρα που οι δύο χώρες παίρνουν ή θα πάρουν για να αντιμετωπιστεί η κοινή απειλή που αντιμετωπίζουμε από εξτρεμιστές και για να αποτραπεί το ενδεχόμενο επανάληψης επιθέσεων όπως αυτή στην Νέα Υόρκη», αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν ΗΠΑ-Πακιστάν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε