Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Σύγκρουση τρένου με φορτηγό στην Βρετανία

Σύγκρουση τρένου με φορτηγό στην Βρετανία
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.08.2010 | 08:37
Πρώτη δημοσίευση: 18.08.2010 | 08:37

21 τραυματίες, ο ένας σοβαρά, από τη σύγκρουση ενός τρένου με ένα φορτηγό.

Τρένο εκτροχιάστηκε μετά τη σύγκρουσή του με φορτηγό που μετέφερε λύματα σε αφύλακτη διάβαση στη Βρετανία, με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να τραυματιστούν, ο ένας πολύ σοβαρά, είπαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.
 
Το πρώτο βαγόνι από τα δύο του συρμού εκτροχιάστηκε χθες Τρίτη μετά τη σύγκρουσή του με το φορτηγό στο χωριό Λιτλ Κόρναρντ, στη νοτιοανατολική Αγγλία. Το βαγόνι δεν ανατράπηκε.
 
Μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν έναν ήχο σαν έκρηξη βόμβας όταν το τρένο και το φορτηγό συγκρούστηκαν, στις 17:35 [19:35 ώρα Ελλάδας] και είδαν σαστισμένους επιβάτες γεμάτους αίματα να βαδίζουν παραπατώντας κοντά στο σημείο του δυστυχήματος.
 
Το φορτηγό διαλύθηκε, με αποτέλεσμα λύματα να χυθούν στις σιδηροτροχιές.
 
Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη καθώς τον βαρύνουν υποψίες ότι παραβίασε τις διαδικασίες ασφάλειας για την διέλευση από αφύλακτη διάβαση. Οι οδηγοί που θέλουν να περάσουν από αφύλακτες διαβάσεις πρέπει να πάρουν τηλεφωνική έγκριση πριν το κάνουν.
 
Ένας άνθρωπος που παγιδεύτηκε στο τρένο υπέστη τραύματα που απειλούν τη ζωή του και νοσηλεύεται στην εντατική, ανέφερε η τροχαία.
 
Άλλοι είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν, πάντως δεν απειλείται η ζωή τους.   Διαδώστε αυτό το άρθρο