Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Σύγκρουση τρένων στην Ινδία με δεκάδες νεκρούς

ΦΩΤΟ REUTERS
Τουλάχιστον 61 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 165 τραυματίστηκαν από σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών σε σιδηροδρομικό σταθμό βόρεια της Καλκούτας, στην Ινδία.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι μεγαλύτερος, καθώς 89 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τραγικό δυστύχημα οφείλεται σε αμέλεια κι όχι σε δολιοφθορά, δήλωσε ο υπουργός.

“Δεν είναι μια πράξη δολιοφθοράς. Είναι ένα τραγικό δυστύχημα που προκλήθηκε λόγω αμέλειας από την πλευρά της διοίκησης των σιδηροδρόμων”, δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας της δυτικής Βεγγάλης Σρικουμάρ Μουκχερτζί.

 
Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα), όταν η υπερταχεία Uttarbanga Express συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία Bananchal Express, την ώρα που η δεύτερη αναχωρούσε από τον σταθμό Sainthia.
 
«Συνεχίζουμε να ανασύρουμε πτώματα από τα συντρίμμια των τρένων» δήλωσε ο υπεύθυνος της τοπικής αστυνομίας, Χουμαγιούν Καμπίρ.
 
Από τη σύγκρουση, οι δύο αμαξοστοιχίες μετατράπηκαν σε άμορφες μάζες σιδηρικών.
 
Άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο, αλλά και ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων.
 
Τα αίτια της σύγκρουσης ερευνώνται.
 
Η Ινδία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο, αλλά τα δυστυχήματα είναι συχνά λόγω της κακής συντήρησης.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε