Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Σύγχρονος Ρομπέν των Δασών στο Λας Βέγκας

Ο Ρομπέν των Δασών του Λας Βέγκας φωτογραφίζεται έξω από καζίνο. Daily Mail
Ρομπέν των Δασών τινάζει την μπάνκα στα καζίνα και μοιράζει τα λεφτά στους φτωχούς

Αυτοαποκαλείται «Ρομπέν των Δασών» γιατί μοιράζει στους φτωχούς τα χρήματα που παίρνει από τους πλουσίους. Η σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού προστάτη των ταπεινών δεν δρα στο δάσος του Σέργουντ, αλλά στα καζίνα του Λας Βέγκας.
 
Ο μυστηριώδης τζογαδόρος χρησιμοποιεί τις χαρτοπαικτικές του ικανότητες για να «ληστεύει» καζίνα και να προσφέρει τα κέρδη σε οικογένειες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα.
 
Μαζί με τη δική του «λαίδη Μάριον», ένα εντυπωσιακό μοντέλο από τη Βραζιλία, ο Ρομπέν, που επιμένει να μην αποκαλύπτει την ταυτότητά του, έχει φτιάξει και ιστοσελίδα όπου καλεί ανθρώπους να του εξιστορούν τα οικονομικά τους προβλήματα. Γράφει ότι είναι διατεθειμένος να τους προσφέρει ως και 36.000 ευρώ.

Ο Ρόμπεν με την δική του "Λαίδη Μάριον"...!

 
Από τότε που ανέλαβε την αποστολή αυτή, έχει δώσει περισσότερα από 720.000 ευρώ σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι της οικογένειας Κέγκλερ, στους οποίους ο Ρομπέν προσέφερε το ποσό των 24.000 ευρώ, όσο ήταν δηλαδή τα χρέη τους μετά τη θεραπεία της μικρής τους κόρης που έπασχε από όγκο στον εγκέφαλο.
 
Στα 40 του χρόνια, ο Ρομπέν αποφάσισε ότι έφθασε η ώρα να βοηθήσει όσους δεν περνούσαν ζωή χαρισάμενη όπως ο ίδιος. «Οι περισσότεροι μπορούν απλώς να ονειρεύονται την ποιότητα της ζωής μου: Ιδιωτικά τζετ να με μεταφέρουν στα καζίνα, σουίτες 80.000 τετραγωνικών… Ηθελα να τους δώσω μια γεύση για το πώς είναι αυτή η ζωή» είπε. «Θα ήταν ευκολότερο να τους δίνω απλώς τα χρήματα, αλλά το ότι χρησιμοποιώ τις ικανότητές μου στο μπλακ τζακ σημαίνει ότι κερδίζω τα χρήματα κάνοντας τη δουλειά μου».
 
«Πάντα μου άρεσαν οι ταινίες για τον Ρομπέν των Δασών, κυρίως η πρώτη με τον Ερολ Φλιν. Σκεφτόμουν ότι αν ο Ρομπέν μπορούσε να βοηθάει τους φτωχούς για όλα αυτά τα χρόνια, θα μπορούσα και εγώ να κάνω κάτι ανάλογο στο Βέγκας. Ελεγα μέσα μου ότι θα είμαι ο Ρομπέν των Δασών 702, γιατί αυτός είναι ο ταχυδρομικός κωδικός του Λας Βέγκας».
 
Οταν άκουσε την ιστορία των Κέγκλερ, συγκινήθηκε πολύ. Πήγε στο νοσοκομείο, είδε τη μικρή από κοντά και έδωσε στον πατέρα της την επιταγή.
 
Μετά τους πλήρωσε τα εισιτήρια για να πάνε όλοι μαζί στο Βέγκας, όπου έμειναν σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο, με δικά του έξοδα.
 
Ο σύγχρονος Ρομπέν λέει ότι συνειδητοποίησε στα 16 του ότι ήθελε να βγάλει πολλά χρήματα και ότι είχε δύο επιλογές: τον τζόγο και τη διακίνηση ναρκωτικών. Μη θέλοντας να καταλήξει στη φυλακή, προτίμησε τον τζόγο.
 
Κατάλαβε ότι είχε πετύχει ως χαρτοπαίκτης όταν ένας διάσημος πυγμάχος τον επισκέφθηκε στη σουίτα του στο Βέγκας και έμεινε εντυπωσιασμένος από τη χλιδή.
 
Ο Ρομπέν προσπαθεί τώρα να πείσει και άλλους εκατομμυριούχους φίλους του να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, παραγωγοί του Χόλιγουντ σκέφτονται το ενδεχόμενο ενός ριάλιτι που θα βασίζεται στην ιστορία του.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε