Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

«Συλλάβετε τον Μούσαραφ για τη δολοφονία Μπούτο»

«Συλλάβετε τον Μούσαραφ για τη δολοφονία Μπούτο»

Η κυβέρνηση του Πακιστάν ζήτησε επίσημα από την Ιντερπόλ να συλλάβει τον πρώην πρόεδρο της χώρας για τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο.

“Στείλαμε αίτημα στην Ιντερπόλ για τη σύλληψη του Περβέζ Μουσάραφ”, δήλωσε στους δημοσιογράφους, υπουργός Εσωτερικών Ρεχμάν Μαλίκ, πρώην στενός συνεργάτης της Μπούτο.

Η Μπούτο, δύο φορές πρωθυπουργός του Πακιστάν στη δεκαετία του 1990, δολοφονήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2007 σε μία επίθεση εναντίον της που σημειώθηκε την ώρα που αποχωρούσε από μία προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ραουαλπίντι, λίγο έξω από την πακιστανική πρωτεύουσα.

Ο στρατηγός Μουσάραφ ανέλαβε την εξουσία έπειτα από πραξικόπημα το 1999 και εκδιώχθηκε τον Αύγουστο του 2008. Από τότε ζει αυτοεξόριστος στο Λονδίνο και το Ντουμπάι, ενώ οι πακιστανικές αρχές τον έχουν προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που επιστρέψει στη χώρα θα συλληφθεί.

Η πακιστανική δικαιοσύνη έχει ζητήσει τη σύλληψή του καθώς τον κατηγορεί ότι ευθύνεται για τον θάνατο του Άκμπαρ Μπούγκτι, ενός ηγέτη των ανταρτών του Μπαλουχιστάν που δολοφονήθηκε το 2006, και ότι εμπλέκεται στη δολοφονία της Μπεναζίρ Μπούτο.

Μετά το θάνατο της Μπούτο, ο Μαλίκ κατηγόρησε τον στρατηγό Μουσάραφ ότι αρνήθηκε να της παρέχει επαρκή ασφάλεια στη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας και ότι την είχε απειλήσει πριν ακόμη εκείνη επιστρέψει στο Πακιστάν από την Ουάσινγκτον τον Οκτώβριο του 2007.

Ο στρατηγός Μουσάραφ από την πλευρά του κατηγορούσε τον επικεφαλής του Κινήματος των Πακιστανών Ταλιμπάν Μπαϊτουλάχ Μεχσούντ για την δολοφονική απόπειρα. Ο Μεχσούντ αρνούταν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση μέχρι τον θάνατό του από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε