Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Συλλήψεις δέκα ατόμων που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση

REUTERS
Δέκα πρόσωπα, τα οποία συνδέονται με το ισλαμιστικό κίνημα και είναι ύποπτα ότι ετοίμαζαν επίθεση στο Βέλγιο εναντίον στόχου “που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί”, συνελήφθησαν σήμερα στη χώρα αυτή καθώς και στη Γερμανία και στην Ολλανδία.

“Δέκα πρόσωπα βελγικής, ολλανδικής, μαροκινής ή ρωσικής (τσετσενικής προέλευσης) εθνικότητας συνελήφθησαν” σήμερα το πρωί στη διάρκεια “10 ερευνών στην Αμβέρσα (βόρειο Βέλγιο), στην Ολλανδία και στη Γερμανία”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.
 
“Υπήρχαν σχέδια για να πραγματοποιηθεί επίθεση στο Βέλγιο από μια διεθνή τρομοκρατική οργάνωση που χρησιμοποιούσε για το σκοπό αυτό τον εξτρεμιστικό ιστότοπο Άνσαρ Αλ Μουτζαχεντίν”, διευκρίνισε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.
 
“Ο στόχος αυτής της επίθεσης δεν είχε ακόμη προσδιοριστεί συγκεκριμένα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Μια δεύτερη πτυχή της έρευνας, η οποία άρχισε “στα τέλη του 2009”, “επικεντρώθηκε στους στρατολόγους, τους υποψήφιους τζιχαντιστές (σσ.: μαχητές του ιερού πολέμου) και τη χρηματοδότηση μιας τσετσενικής τρομοκρατικής οργάνωσης (το Εμιράτο του Καυκάσου)”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
 
“Πολλά πρόσωπα έχουν ήδη συλληφθεί στην Ισπανία, το Μαρόκο και τη Σαουδική Αραβία στη διάρκεια της έρευνας”, διευκρίνισε ακόμη η εισαγγελία.
 
“Οι συλληφθέντες κατά την έρευνα αυτή κατοικούν κυρίως στην Αμβέρσα”, προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με “πολλά άλλα κράτη και την Eurojust (τη μονάδα δικαστικού συντονισμού της ΕΕ) και με τη βοήθεια της κρατικής ασφάλειας, των βελγικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με την εισαγγελία.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε