Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Συλλήψεις για την εν ψυχρώ δολοφονία στο Μπέρμιγχαμ

ΦΩΤΟ REUTERS

Δυο έφηβοι, 16 και 17 ετών και ένας 26χρονος συνελήφθησαν για τη δολοφονία των τριών νεαρών, τη στιγμή που εκείνοι προσπαθούσαν να αποτρέψουν λεηλασίες καταστημάτων στην περιοχή.

Αυτοκίνητο, που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οδηγούσαν νεαροί μαύροι, πιθανότατα από την Καραϊβική, του παρέσυρε και τους σκότωσε. Το θανατηφόρο περιστατικό λίγο έλειψε να προκαλέσει ανάφλεξη των επεισοδίων σε ολόκληρη τη Βρετανία, αλλά η συγκινητική έκκληση του πατέρα ενός από τα θύματα, στάθηκε αιτία να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Τα τρία θύματα, σύμφωνα με την αστυνομική προανάκριση, είναι ο 21χρονος Χαρούν Τζαχάν και οι αδελφοί Σαζάντ και Αμπντούλ Μουσαβίρ, 30 και 31 ετών.

«Καλούμε τη νεολαία να παραμείνει ήρεμη, την κοινότητά μας να μη διασπαστεί. Το θέμα αυτό δεν είναι ρατσιστικό… Λευκοί, Ασιάτες, μαύροι, όλοι συνυπάρχουμε. Ας ηρεμήσουμε, ας παραμείνουμε απόψε στα σπίτια μας» είχε κάνει την έκκληση ο πατέρας του Χαρούν Τζαχάν.

Στο μεταξύ, αποφυλακίστηκε υπό όρους ένας 32χρονος άντρας, που κρατείτο στο Μπέρμιγχαμ, τη δεύτερη σε πληθυσμό βρετανική πόλη, σε σχέση με το ίδιο συμβάν.

Την ίδια στιγμή, εξακολουθούν να συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τις λεηλασίες και τους βανδαλισμούς. Η 18χρονη Τσάρλι Ιβς είναι αθλήτρια και πρεσβευτής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Η ίδια της η μητέρα την παρέδωσε στην αστυνομία γιατί, σύμφωνα με τη Daily Mail, «συνελήφθη» από την κάμερα του BBC να πετάει τούβλα σε περιπολικό.

Το θέμα είναι πρωτοσέλιδο σε πολλές εφημερίδες της Βρετανίας…

Σε άλλη περίπτωση, η κόρη εκατομμυριούχου κατηγορείται ότι έκλεψε ηλεκτρονικά είδη αξίας 5.000 λιρών. Άνδρας που πρόσφατα έγινε πατέρας είπε στους αστυνομικούς πως έκλεψε γιατί χρειαζόταν πάνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αστυνομία στα σπίτια υπόπτων και ο στρατός στους δρόμους του Λονδίνου – Στο στόχαστρο και τα social media!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε