Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Συλλήψεις στη συγκέντρωση ακροδεξιών όλης της Ευρώπης στη Δανία

Συλλήψεις στη συγκέντρωση ακροδεξιών όλης της Ευρώπης στη Δανία

Στην πόλη Άαρχους της Δανίας συγκεντρώθηκαν σήμερα ακροδεξιές οργανώσεις από αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Ενισχυμένη είναι η παρουσία της αστυνομίας στην πόλη ενώ περίπου 20 άτομα συνελήφθησαν όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό γύρω από το σημείο όπου ήταν προγραμματισμένη μια συγκέντρωση της άκρας δεξιάς, στην πόλη Όρχους της Δανίας.

    Οι διαδηλωτές, ντυμένοι στα μαύρα, αποκόπηκαν από το κυρίως σώμα της πορείας που οργανώθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης προς την πολυπολιτισμικότητα και κατά της συγκέντρωσης των ακροδεξιών οργανώσεων.

    Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημειώθηκαν συμπλοκές με αστυνομικούς, καθώς οι συγκεντρωμένοι εκτόξευαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον τους. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ritzau της Δανίας ανέφερε ότι στόχος των διαδηλωτών ήταν να φτάσουν στο πάρκο όπου θα γινόταν η συγκέντρωση της άκρας δεξιάς.

Μεταξύ των ακροδεξιών οργανώσεων που πήραν  μέρος στη συγκέντρωση σε ένα πάρκο του Άαρχους, είναι η Ένωση Άμυνας της Αγγλίας (EDL) και παρόμοιες οργανώσεις από τη Νορβηγία, τη Σουηδία, την Πολωνία και τη Δανία.

Τα θέματα των ομιλητών αφορούν “στη συνεχιζόμενη ισλαμοποίηση της Ευρώπης” και άλλα παρόμοια όπως η σαρία (ισλαμικός νόμος) και η μετανάστευση.

Ο εκπρόσωπος της DDL Φίλιπ Τράουλς δήλωσε στην εφημερίδα Jyllands-Posten ότι η οργάνωσή του “δεν επιθυμεί τη σύγκρουση”, όμως είναι προετοιμασμένοι να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους αν δεχθούν επίθεση.

Η αστυνομία της Δανίας έχει δώσει άδεια στις ακροδεξιές οργανώσεις να πραγματοποιήσουν πορεία μέσα από την πόλη το απόγευμα, ενώ το δημοτικό συμβούλιου του Άαρχους έχει εκδώσει ένα κάλεσμα για ένα “Ανεκτικό Άαρχους που είναι αντίθετο στις ακραίες απόψεις”.

Στη χθεσινή προσευχή της Παρασκευής οι τοπικοί ιμάμηδες ζήτησαν από τους νεαρούς μουσουλμάνους να μην πλησιάσουν την περιοχή που θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση και να αποφύγουν τις προκλήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε