Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Συλλήψεις στην Ιταλία για την χωματερή

REUTERS
Τρεις νέοι συνελήφθησαν στο Τερτσίνιο επειδή επιτέθηκαν σε αστυνομική περίπολο.
 

Τρεις νέοι συνελήφθησαν στο Τερτσίνιο κοντά στη Νάπολη επειδή επιτέθηκαν σε αστυνομική περίπολο, αν και κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν σημειώθηκαν άλλα επεισόδια, μετά τις συγκρούσεις στην πόλη, όπου προτείνεται να δημιουργηθεί η νέα χωματερή, καθώς οι διαδηλωτές απαιτούν νομικές εγγυήσεις πως η χωματερή δεν θα ανοίξει.
 
Χθες Κυριακή χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά κοντά στην πόλη αυτή στους πρόποδες του Βεζούβιου.
 
Στη διάρκεια της νύχτας, δύο περιπολικά που κινητοποιήθηκαν για να εμποδίσουν νέες συγκρούσεις βρέθηκαν περικυκλωμένα από περίπου σαράντα νέους. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και τρεις από τους νεαρούς συνελήφθησαν.
 
Όλες τις προηγούμενες ημέρες, οι κάτοικοι είχαν στήσει οδοφράγματα με στρώματα, κάδους απορριμμάτων και αυτοκίνητα και πετούσαν πέτρες και κροτίδες στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να ανοίξουν τους δρόμους.
 
Ο δήμαρχος του Τερτσίνιο και οι δήμαρχοι των γειτονικών περιοχών αρνήθηκαν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου να υπογράψουν συμφωνία με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Γκουίντο Μπερτολάζο που προβλέπει την αναστολή της λειτουργίας της δεύτερης χωματερής.
 
Οι δήμαρχοι ζητούν την πλήρη απόσυρση του σχεδίου αυτού, επικαλούμενοι σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
 
Ο Μπερτολάζο θα συναντηθεί και πάλι με τους δημάρχους την Τρίτη στη νομαρχία της Νάπολης.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε