Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Συμφωνία κυβέρνησης-ανταρτών στην Υεμένη;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Υπεύθυνος της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες αποδέχθηκαν τους έξι όρους συμφωνίας και αναμένεται να σταματήσουν τις μάχες.

Στα σκαριά βρίσκεται συμφωνία που θα βάλει τέλος στον πόλεμο στο βόρειο τμήμα της Υεμένης μεταξύ σιιτών ζαϊντιτών ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων, καθώς οι αντάρτες αποδέχθηκαν τους έξι όρους που έθεσε η κυβέρνηση για κατάπαυση του πυρό.

Αυτές οι εξελίξεις έρχονται “έπειτα από την αποδοχή από τον (αρχηγό των ανταρτών Αμπντέλ Μαλέκ) αλ Χούτι των έξι όρων” που έθεσε η κυβέρνηση της Σανάα μεταξύ των οποίων είναι και μία δέσμευση να μην επιτεθούν στην Σαουδική Αραβία είπε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η κυβέρνηση της Υεμένης είχε δηλώσει το Σάββατο ότι δόθηκε στους αντάρτες ένα χρονοδιάγραμμα και ότι αν το δεχθούν ο πόλεμος θα σταματήσει αμέσως.

Ένας μεσολαβητής που βρίσκεται κοντά στον αρχηγό των ανταρτών επιβεβαίωσε στο γαλλικό πρακτορείο ότι ο αλ Χούτι δέχθηκε στην απάντησή του προς την κυβέρνηση “να αποσύρει τους αντάρτες από τα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία και να δώσει και πάλι τον έλεγχο της περιοχής στον στρατό της Υεμένης”.

Επιπλέον, δέχθηκε “να άρει τον αποκλεισμό των δρόμων, να εγκαταλείψει τα κυβερνητικά κτίρια και να παραδώσει στην κυβέρνηση της Υεμένης τους Σαουδάραβες κρατούμενους” σημειώσε ο ίδιο μεσολαβητής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε