Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Συμφωνίες Βενεζουέλας και με την Πορτογαλία

Η Βενεζουέλα θα αγοράσει υπολογιστές και πλοία από την Πορτογαλία βάσει των συμφωνιών που υπεγράφησαν κατά την επίσκεψη του προέδρου της Βενεζουέλας.

Υπολογιστές και πλοία θα αγοράσει η Βενεζουέλα απο την Πορτογαλία βάσει πολλών εμπορικών συμφωνιών που υπεγράφησαν παρουσία του πορτογάλου πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες και του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες που βρίσκεται στην Πορτογαλία.

“Αναζητούμε ευκαιρίες σε ολόκληρο τον κόσμο και γι’αυτό βρισκόμαστε εδώ, κατόπιν του αιτήματος του φίλου μου Ζοζέ Σόκρατες. Σε μια δύσκολη στιγμή για την Πορτογαλία, ήρθαμε να τείνουμε το χέρι μας”, δήλωσε ο Τσάβες κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Πόρτο, στη βόρεια Πορτογαλία.

Ο πορτογάλος πρωθυπουργός εξέφρασε από την πλευρά του την ικανοποίησή του για τη βελτίωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

“Οι συμφωνίες αυτές τιμούν μια ιστορική φιλία”, δήλωσε ο Σόκρατες, υπενθυμίζοντας ότι οι εξαγωγές της Πορτογαλίας στη Βενεζουέλα πέρασαν από τα 17 εκατομμύρια ευρώ το 2007 στα 122 εκατομμύρια πέρυσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Εννέα συμφωνίες μεταξύ Λιβύης και Βενεζουέλας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε