Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Συμβόλαιο θανάτου στο Facebook

Συμβόλαιο θανάτου στο Facebook
15χρονος σκότωσε 15χρονη ύστερα από συμβόλαιο που έκλεισε ο θύτης με φίλες του θύματος γιατί είχαν εκνευριστεί από τα σχόλια της στο Facebook.
Σοκ έχει προκαλέσει στην Ολλανδία, αλλά και διεθνώς, η υπόθεση της δολοφονίας μιας 15χρονης κοπέλας από έναν συνομήλικό της ύστερα από συμβόλαιο θανάτου που έκλεισε ο θύτης με φίλες του θύματος, οι οποίες είχαν εκνευριστεί με τη 15χρονη για τα σχόλια που έκανε για αυτές στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Ο «Φόνος του Facebook», όπως έχει γίνει γνωστή η υπόθεση, έχει προκαλέσει μεταξύ άλλων και έντονες συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο τα social media επηρεάζουν τα βίαια εγκλήματα.
 
Οπως έγινε γνωστό, ο 15χρονος δράστης, γνωστός μόνο ως «Τζινχουά Κ.», ο οποίος δεν γνώριζε το θύμα, πήρε 1.000 ευρώ για να μαχαιρώσει την Τζόις Ουίνσι Χάου μέχρι θανάτου. Tο δικαστήριο αποφάσισε ότι ο φόνος έγινε «με αίτημα και οδηγίες άλλων» και έτσι ο 15χρονος εκτελεστής καταδικάστηκε σε μόλις έναν χρόνο φυλάκισης σε αναμορφωτήριο.
 
Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε αντιδράσεις καθώς θεωρήθηκε υπερβολικά επιεικής, ενώ οι γονείς της μικρής δήλωσαν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι με την ποινή. Συγκεκριμένα ο πατέρας της Ουίνσι δήλωσε: «Δεν είμαι ευχαριστημένος με μόλις έναν χρόνο για τη ζωή της κόρης μου. Ομως αυτό είναι που προβλέπεται από τον νόμο. Δεν είχαμε καμία δυνατότητα για κάτι καλύτερο, όπως ούτε οι αρχές».
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε