Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Συναγερμός από πυρκαγιά κοντά στο Λευκό Οίκο – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Πυρκαγιά που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε υπόγειο μετασχηματιστή κοντά στο Λευκό Οίκο οδήγησε στην εκκένωση δυο γνωστών ξενοδοχείων και το κτίριο της Εθνικής Ένωσης Τύπου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 20:00 [03:00, ώρα Ελλάδας] περίπου ένα τετράγωνο από το Λευκό Οίκο – φλόγες και καπνός άρχισαν να ξεπηδούν από ένα πεζοδρόμιο. Τα ξενοδοχεία Willard Intercontinental και W εκκενώθηκαν. Αρκετοί δρόμοι αποκλείστηκαν. Η ηλεκτροδότηση στην περιοχή διακόπηκε για να αποφευχθεί επέκταση της φωτιάς, σύμφωνα με την αστυνομία.

“Ήταν πραγματικά θεαματικό”, είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Πιτ Πίριντζερ στην εφημερίδα Washington Post, προσθέτοντας όταν η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε μερικά λεπτά.Η περιοχή έχει κίνηση τα Σαββατόβραδα καθώς βρίσκεται κοντά σε θέατρα, μπαρ κι εστιατόρια.

Ο Πίριντζερ εκτίμησε ότι το νερό από τις έντονες βροχοπτώσεις των δύο προηγούμενων ημερών μπορεί να προκάλεσαν ζημιά στον μετασχηματιστή και υπερθέρμανσή του.Ακόμα και μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, καπνός συνέχιζε να βγαίνει από το πεζοδρόμιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε