Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Οπλισμένος άνδρας έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς – Νεκρός ένας άνδρας!

Οπλισμένος άνδρας έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε πεζούς – Νεκρός ένας άνδρας!

– Μνήμες από την τρομοκρατική επίθεση του Δεκεμβρίου στο Βερολίνο “ξύπνησαν” στη Χαϊδελβέρη
– Άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς
– Υπέκυψε στα τραύματά του ο ένας, δύο ακόμα τραυματίες
– Δείτε φωτογραφίες και video

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου (25.02.2017) στη Γερμανία, όταν άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι, για άγνωστο ακόμα λόγο, έριξε το αυτοκινητό του πάνω σε πεζούς! Το σκηνικό θύμισε, σε μικρότερη κλίμακα φυσικά, την τρομοκρατική επίθεση της 19ης Δεκεμβρίου στο Βερολίνο, όταν άνδρας που είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, έριξε νταλίκα που είχε κλέψει πάνω σε πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε χριστουγεννιάτικη αγορά, σκοτώνοντας 19 ανθρώπους.

Το νέο περιστατικό έγινε στην πόλη της Χαϊλδεβέργης περίπου στις 16:00 το απόγευμα. Αφού έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς που στέκονταν έξω από έναν φούρνο, ο δράστης που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι, τράπηκε σε φυγή αλλά δεν κατάφερε να φτάσει μακριά, αφού ειδοποιημένη από αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομική περίπολος τον εντόπισε.

Αρνούμενος να πετάξει το μαχαίρι και να παραδοθεί, ο άνδρας δέχτηκε τα πυρά των αστυνομικών και έχει μεταφερθεί τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Ένας από τους τραυματίες, ένας 73χρονος άνδρας που νοσηλεύονταν υπέκυψε τελικώς στα τραύματά του. Η αστυνομία δεν θεωρεί πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Norbert Schaetzle, ο δράστης έδρασε μόνος του. «Συνεχίζουμε την έρευνα. Μόλις μάθουμε περισσότερα, θα ενημερώσουμε το κοινό», διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορία που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Bild, ο άνδρας πάσχει από ψυχική διαταραχή. Οι αρχές, όμως, δεν δίνουν κανένα στοιχείο για το θέμα.

Η Rhein-Neckar-Zeitung αναφέρει ότι πρόκειται για νεαρό Γερμανό, ο οποίος είχε σταματήσει στο κόκκινο φανάρι και, όταν αυτό έγινε πράσινο, ξεκίνησε με ταχύτητα για να πέσει στην ομάδα των πεζών και στη συνέχεια σε κολώνα.

Με πληροφορίες από rt.com και sputnik.com και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε