Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Συναγερμός στη Γερμανία υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος

Η εφημερίδα “Μπιλντ” γράφει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις κατάσχεσαν μεγάλο αριθμό όπλων και πυρομαχικών κατά τη σύλληψη των τριών.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει “συγκεκριμένο και άμεσο κίνδυνο” τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφός της , μετά τη σύλληψη τριών ατόμων, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, που κατηγορούνται ότι είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα και επρόκειτο να προχωρήσουν σε μεγάλη τρομοκρατική επίθεση.

“Καταφέραμε να αποφύγουμε έναν συγκεκριμένο και άμεσο κίνδυνο. Η σύλληψή τους δείχνει ότι η Γερμανία συνεχίζει να είναι στόχος της διεθνούς τρομοκρατίας και ότι εμείς χρειάζεται να βρισκόμαστε σε επαγρύπνιση” πρόσθεσε ο κ. Φρίντριχ που επισήμανε ότι επί επτά μήνες οι αρχές ερευνούσαν για τον εντοπισμό των τρομοκρατών αυτών.

Η εισαγγελία της Καρλσρούης δεν ανακοίνωσε περαιτέρω στοιχεία για τους τρείς συλληφθέντες ενώ περισσότερα για τη δράση τους θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί αύριο Σάββατο από τις αρμόδιες ερευνητικές αρχές.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF και οι τρεις είναι γερμανικής καταγωγής και βρίσκονταν υπό την επιτήρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εδώ και αρκετούς μήνες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε