Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Συναγερμός στην Κύπρο για τρομοκρατικό χτύπημα – Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε την αποτροπή του χτυπήματος!

Συναγερμός στην Κύπρο για τρομοκρατικό χτύπημα – Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε την αποτροπή του χτυπήματος!

Τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος ισραηλινών συμφερόντων στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, απετράπη την τελευταία στιγμή από την Αστυνομία.

Από ανάκριση σε ανάκριση τόσο από μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού όσο και από μυστικούς πράκτορες της Μοσάντ που έφθασαν στην Κύπρο, περνά ο Λιβάνιος τρομοκράτης, μέλος της «Χεζμπολάχ», που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, δύο μέρες μετά την άφιξη του στη Κύπρο.

“Η σύλληψη του συγκεκριμένου προσώπου έγινε στα πλαίσια αξιολόγησης πληροφοριών και των αυξημένων μέτρων που λαμβάνονται και λόγω του γεγονότος ότι αφορά θέματα ασφάλειας δεν θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες ή και διευκρινήσεις”, είπε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, σημειώνοντας ότι “πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση, γίνονται ανακρίσεις με κάθε σχολαστικότητα και ενέργειες με κάθε λεπτομέρεια, έτσι ώστε να υπάρχουν αποτελέσματα σχετικά με την υπόθεση αυτή”.

Η αστυνομία εκτιμά ότι με την σύλληψη του Λιβάνιου, ηλικίας 24 ετών, που κατέχει Σουηδικό διαβατήριο, απέτρεψε τρομοκρατική ενέργεια σε βάρος ισραηλινών συμφερόντων. Η σύλληψη του έγινε κατορθωτή μετά από αξιολόγηση πληροφοριών που έφθασαν από μυστικές υπηρεσίες των εξωτερικών και μετά από στενή παρακολούθηση του υπόπτου ο οποίος παρακολουθούσε λεωφορεία που χρησιμοποιούσαν Ισραηλίτες. Ο τρομοκράτης φέρεται να έλαβε εντολές να καταγράψει κινήσεις Ισραηλινών στο νησί μας και κατά πόσο εταιρείας της γειτονικής χώρας δραστηριοποιούνται στη Κύπρο.

Στην κατοχή του εντοπίστηκε κινητό τηλέφωνο, χάρτες και σημειώσεις, στοιχεία περνούν από το μικροσκόπιο των ανακριτών. Οι αρχές ασφαλείας των δύο χωρών διερευνούν το ενδεχόμενο ο ύποπτος να έχει συνεργάτες του τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Με δήλωση του για το θέμα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατανομάζει την ”ιρανική τρομοκρατία” ως υπεύθυνη για τον σχεδιασμό κτυπήματος στη Κύπρο.

Αναλυτικά η δήλωση: ”Δέν υπάρχουν σύνορα για την Ιρανική τρομοκρατία. Αφού το Ιράν έστειλε τους ανθρώπους του να δολοφονήσουν -σε αμερικάνικό έδαφος- τον Πρέσβη της Σαούδικής Αραβίας και να προετοιμάσουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε Αζαρπαιζάν, Μπαγκόγκ, Νέο Δελχί, και Αφρική, οι πρόθεση τους να κτυπήσουν στη Κύπρο έχει αποκαλυφθεί. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να πολεμήσει τον μεγαλύτερο εξαγωγέα τρομοκρατίας στον κόσμο”. Ισραηλινά ΜΜΕ προσδιορίζουν τον στόχο με βάση τα στοιχεία που βρέθηκαν πάνω στον κρατούμενο, ως ένα Ισραηλινό αεροσκάφος.

Ανώτερος αξιωματούχος της Αστυνομίας με τον οποίο επικοινώνησε το ΡΙΚ, επιβεβαίωσε την πληροφορία, αλλά δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες, καθώς, όπως είπε, πρόκειται για θέμα υψίστης ασφαλείας.

Το μόνο που ανέφερε είναι ότι αυτό συνέβη πριν από περίπου μιά εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αλλοδαπός παρακολουθούσε και κατέγραφε κινήσεις ισραηλινών, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν σημειώσεις και φωτογραφίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Κύμα” συλλήψεων υπόπτων για τρομοκρατία στη Βρετανία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε