Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Συναγερμός στις Βρυξέλλες! Άγριο πιστολίδι για να ξετρυπώσουν τους τρομοκράτες του Παρισιού – Βέλγικα ΜΜΕ: Εξουδετερώθηκε ο ένας ύποπτος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής για την αναζήτηση υπόπτων που σχετίζονται με την πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015
– Άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον αστυνομικών στο νότιο προάστιο Forest των Βρυξελλών
– Δύο ώρες μετά, ακούστηκαν νέοι πυροβολισμοί μέσα από το δάσος
– Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν
– 20 περιπολικά έχουν αποκλείσει την περιοχή και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο δρόμο, όπου βρίσκεται το σπίτι
– Μαθητές παρέμειναν για δύο ώρες κλεισμένοι μέσα στο σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή
– Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη είναι για περισσότερες από δύο ώρες, μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στις Βρυξέλλες, σε αναζήτηση τουλάχιστων δραστών της πολύνεκρης επίθεσης στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015. 

Λίγο μετά τις 19.30 (ώρα Ελλάδας), η Libre Belgique μετέδεωσε ότι ένας από τους υπόπτους εξουδετερώθηκε, ύστερα από νέα ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Περίπου στις 4 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε σπίτι στο νότιο προάστιο Forest των Βρυξελλών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί.  

ΦΩΤΟ: REUTERS

Οι δύο άνδρες δραπέτευσαν από τις στέγες των διπλανών σπιτιών, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησαν τα όπλα τους στο κελάρι του σπιτιού τους.

Στις 17.47 (ώρα Ελλάδας) νέοι πυροβολισμοί ακούστηκαν μέσα από το δάσος, όπως μεταδίσουν οι France24 και DeMorgen.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως η περιοχή έχει αποκλειστεί από 20 περιπολικά και βαν της Αντιτρομοκρατικής, ενώ στο σημείο βρίσκεται σε ασθενοφόρο που παρέχει τις πρώτες βοήθειες στους δύο αστυνομικούς.

Μαθητές παραμειναν κλεισμένοι μέσα στο σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή, μέχρι τις 18.34 (ώρα Ελλάδας), όταν επέτρεψαν στους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους.

 

 

Σύμφωνα με τη “Le Soir”, ο ένας ύποπτος εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στο σπίτι, όπου έγινε η ανταλλαγή πυροβολισμών, με τις αρχές να πιστεύουν ότι έχει τουλάχιστον ένα καλάσνικοφ.
Ο δεύτερος ύποπτος εκτιμούν ότι βρίσκεται σε μια αλάνα κοντά στο σπίτι. Για να τον εντοπίσουν, έστειλαν σκύλο της αστυνομίας σε αυτήν την τοποθεσία, με τον σκύλο να επιστρέφει ύστερα από νέους πυροβολισμούς.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν στη “Le Soir” πως ακόμα δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν αν υπάρχουν μόνο δύο δράστες ή περισσότεροι.

«Στο πλαίσιο μιας εφόδου, μία ομάδα που αποτελείτο από Βέλγους και Γάλλους αστυνομικούς επενέβη και δέχθηκε πυροβολισμούς, προφανώς από βαριά όπλα, ωστόσο θα είμαι πολύ προσεκτικός (στο να περιγράψω τις ακριβείς) συνθήκες» εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ από το Αμπιτζάν, που επισκέπτεται.
Θα είμαι «προσεκτικός καθώς μια επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θα προβώ σε περαιτέρω σχόλια από το να επιβεβαιώσω ότι πράγματι αυτό συνέβη» πρόσθεσε ο ίδιος.

Στην κορυφή της λίστας των καταζητούμενων για την επίθεση στο Μπατακλάν, παραμένουν ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ και ο φίλος του Μοχάμεντ Αμπρινί, οι οποίοι γεννήθηκαν στις Βρυξέλλες. Ωστόσο, αστυνομική πηγή δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως οι αρχές δεν ψάχνουν τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αμπντεσλάμ είχε εντοπιστεί στη βορειοδυτική Γαλλία, καθώς κατευθυνόταν προς το Βέλγιο, μία ημέρα μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι. Ωστόσο, δεν συνελήφθη, διότι δεν είχε ταυτοποιηθεί ακόμα ως ύποπτος.

ΦΩΤΟ REUTERS

 

 

 

Μέχρι σήμερα, έχουν συλληφθεί στο Βέλγιο 11 άνδρες για την επίθεση ισλαμιστών στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015, όταν 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν. Οκτώ από τους έντεκα εξακολουθούν να είναι υπό κράτηση.

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΡΟΛΙΝΑ ΜΙΣΕΛ

ΠΗΓΕΣ: LE SOIR, BUSINESS INDSIDER, BBC

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε