Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Συναγερμός στο αεροδρόμιο στο Χαλέπι – Ακυρώθηκε πτήση από το Κάιρο

Συναγερμός στο αεροδρόμιο στο Χαλέπι – Ακυρώθηκε πτήση από το Κάιρο

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Συρίας ακύρωσε μια πτήση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σήμερα από το Κάιρο στο Χαλέπι λόγω των επισφαλών συνθηκών ασφαλείας γύρω από το αεροδρόμιο, δήλωσαν αξιωματούχοι του αεροδρομίου του Καΐρου.

Αντάρτες που μάχονται για την ανατροπή του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα πως θα θέσουν στο στόχαστρό τους το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπιού και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης δήλωσαν σήμερα πως στη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε μεγάλη έκρηξη κοντά στο κτιριακό συγκρότημα του αεροδρομίου.

Η πτήση της SyriaAir θα έφθανε στο Χαλέπι και θα συνέχιζε για τη Δαμασκό. Αντ’ αυτού, κατευθύνθηκε απευθείας στη Δαμασκό, τη συριακή πρωτεύουσα, έπειτα από πεντάωρη καθυστέρηση, σύμφωνα με αξιωματούχους του αεροδρομίου του Καΐρου.

Είναι η πρώτη ακύρωση μιας πτήσης της SyriaAir προς το Χαλέπι (βόρεια Συρία) που έχει αναφερθεί. Πολλές ξένες αερογραμμές έχουν αναστείλει πτήσεις προς την πρωτεύουσα Δαμασκό, αφότου ξέσπασαν μάχες στην κύρια οδική αρτηρία που οδηγεί στο αεροδρόμιο τον περασμένο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συρία: Αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Δαμασκό – Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε