Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Συναγερμός στο αεροδρόμιο της Ν.Υόρκης – “Γδύνουν” ύποπτους επιβάτες

Ουρές στο Τέρμιναλ C του Newark Airport. ΦΩΤΟ REUTERS
Ουρές στο Τέρμιναλ C του Newark Airport. ΦΩΤΟ REUTERS
Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Νιούαρκ στην πόλη της Νέας Υόρκης. “Ξεγύμνωμα επιβατών που φτάνουν στις ΗΠΑ από 7 “ύποπτες” χώρες!

 

Για αρκετές ώρες ένας σημαντικός σταθμός επιβίβασης εσωτερικών πτήσεων έκλεισε το βράδυ εξαιτίας συναγερμού που ενεργοποιήθηκε όταν ένα άτομο εισήλθε σε απαγορευμένη περιοχή.
 
Ο συναγερμός σήμανε στον τερματικό σταθμό C, όταν «ένας άνδρας εισήλθε σε απαγορευμένη ζώνη από μία πόρτα εξόδου και εμείς σταματήσαμε όλες τις λειτουργίες», τόνισε η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασφάλειας Πτήσεων (TSA) Σάρι Κόσετζ.
 
Οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας στο αεροδρόμιο ερευνώνται για να διαπιστωθεί η ταυτότητα του ανθρώπου που εισήλθε στην απαγορευμένη ζώνη, όμως για την ώρα αγνοείται εάν αυτός συνελήφθη.
 
Όλοι οι επιβάτες, που περίμεναν να επιβιβασθούν στις επόμενες πτήσεις, κυρίως της εταιρείας Continental Airlines, ερευνήθηκαν για παν ενδεχόμενο. Τα μέτρα ασφαλείας στα αμερικανικά αεροδρόμια είναι ιδιαίτερα αυξημένα μετά την αποτυχημένη απόπειρα ανατίναξης αμερικανικού επιβατηγού αεροσκάφους την ημέρα των Χριστουγέννων.
 
Και όλα αυτά την ώρα που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέους εξονυχιστικούς ελέγχους σε επιβάτες από “ύποπτες” χώρες.
 
Όλοι οι ταξιδιώτες από τη Νιγηρία, την Υεμένη, το Πακιστάν, την Κούβα, το Ιράν, το Σουδάν και τη Συρία που ταξιδεύουν αεροπορικώς προς τις ΗΠΑ θα υπόκεινται σε σωματικό έλεγχο, θα διέρχονται από “σαρωτές” και θα γίνεται έλεγχος στις αποσκευές τους σύμφωνα με κανόνες ασφαλείας που ισχύουν από σήμερα 4η Ιανουαρίου.
 
Όλες οι αεροπορικές εταιρείες που κάνουν δρομολόγια προς τις ΗΠΑ ειδοποιήθηκαν για τα νέα μέτρα ασφάλειας, τα οποία είναι ενισχυμένα μετά την αποτυχημένη τρομοκρατική ενέργεια σ ένα αμερικανικό αεροπλάνο με προορισμό το Ντιτρόιτ τα Χριστούγεννα, από έναν νεαρό Νιγηριανό, προστίθεται από την ίδια πηγή.
 
Πριν, τα μέτρα αυτά αφορούσαν στους επιβάτες που ταξίδευαν αεροπορικώς στις ΗΠΑ από το Ιράν, την Κούβα, το Σουδάν και τη Συρία, ενώ “επεκτείνονται” πλέον και στους επιβάτες που ταξιδεύουν από το Πακιστάν, την Υεμένη και τη Νιγηρία
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε