Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Συνάντηση Γκάιτνερ – Σαρκοζί στο Παρίσι

REUTERS
Συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί θα έχει σήμερα στο Παρίσι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Τα πρώτα σχόλια του Τίμοθι Γκάιτνερ χθες, κατά την έναρξη της περιοδείας του στην Ευρώπη, όπου έχει επαφές με κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες, ήταν θετικά.
 
«Οι εξελίξεις στην Ευρώπη τις τελευταίες λίγες εβδομάδες είναι ενθαρρυντικές», δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν οι κυβερνήσεις σε Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, αλλά και στα βήμα που γίνονται προς την κατεύθυνση ενός «δημοσιονομικού συμφώνου».
 
«Αυτό φυσικά θα πάρει χρόνο … θα χρειαστεί μια πολύ ουσιαστική δέσμευση, καθώς και πολιτική βούληση», υπογράμμισε.
 
Από την πλευρά του ο κ. Σόιμπλε επισήμανε πως οι ηγέτες της ευρωζώνης «έχουν κάνει τεράστια πρόοδο» και γνωρίζουν πως υπάρχουν «τεράστιες προσδοκίες από τη Σύνοδο Κορυφής» στις 8 και 9 Δεκεμβρίου. Στόχος, πρόσθεσε, είναι να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.
 
Πριν από τη συνάντησή του με τον Νικολά Σαρκοζί στο προεδρικό μέγαρο, ο κ. Γκάιτνερ θα συναντηθεί και με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Μπαρουάν.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσαν οι διεθνείς οίκοι στην καρδιά της ευρωζώνης

Το “μαστίγιο” στην Κομισιόν – Το σχέδιο Ρομπάι για τη διάσωση της ευρωζώνης

Τελειώνει η Ευρώπη που ξέραμε – Μέρκελ και Σαρκοζί τα αλλάζουν όλα – Ποιές είναι οι επιπτώσεις για την Ελλάδα

Πέφτει η Ασία μετά το “χτύπημα” της S&P

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε