Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Συνάντηση Κίρσνερ – Σάντος για την κρίση Καράκας – Μπογκοτά

O νέος πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος και η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ.ΦΩΤΟ REUTERS
Κρίση Καράκας-Μπογκοτά: Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος είχε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ δέχθηκε τη Δευτέρα το βράδυ (τοπική ώρα) στο Μπουένος Άιρες τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, στο πλαίσιο της διπλωματικής κρίσης μεταξύ Καράκας και Μπογκοτά, έγινε γνωστό από επίσημη πηγή.
 
Ο κ. Σάντος, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα στις 7 Αυγούστου, βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιοδεία σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, πριν την απόφαση του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες να διακόψει διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία.
 
Μετά από συνάντηση περίπου μίας ώρας, ο κ. Σάντος εγκατέλειψε το προεδρικό παλάτι χωρίς να κάνει δηλώσεις και πρόκειται στη συνέχεια να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Νοτιοαμερικανικών Κρατών (UNASUR) Νέστορ Κίρσνερ, στην πρεσβεία της Κολομβίας στο Μπουένος Άιρες.
 
Από την πλευρά της, η Κριστίνα Κίρσνερ πρόκειται να δεχθεί την Τρίτη τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο “στο πλαίσιο τοπικών διαβουλεύσεων που προκλήθηκαν από τη διακοπή των σχέσεων μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας”, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της αργεντινής πλευράς.
 
Η Βενεζουέλα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία την περασμένη εβδομάδα, όταν ο πρεσβευτής της Κολομβίας στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΕΑ) παρουσίασε “αποδείξεις” (εικόνες από δορυφόρο, συντεταγμένες GPS και φωτογραφίες) για την παρουσία 1.500 κολομβιανών ανταρτών στη Βενεζουέλα.
 
Τις κατηγορίες απέρριψε το Καράκας, που κατηγόρησε την Κολομβία και τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν πόλεμο με τη Βενεζουέλα.
 
Χθες Δευτέρα, ο πρέσβης της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη Χόρχε Βαλέρο Μπρισένο εξέφρασε την ευχή ο νέος πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος “να τροποποιήσει την επιθετική πολιτική [του προκατόχου του] και να δεχθεί μία ειρηνική λύση”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε