Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 18 Αθήνα Αναλυτικά

Συνάντηση Μέρκελ με τραπεζίτες για την γερμανική οικονομία

Συνάντηση Μέρκελ με τραπεζίτες για την γερμανική οικονομία
Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είναι προβληματισμένη για την γερμανική οικονομία. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.11.2009 | 15:13
Πρώτη δημοσίευση: 28.11.2009 | 15:13

 
Ο περιορισμός των πιστώσεων στη Γερμανία γίνεται εξαιρετικά κρίσιμος, προειδοποιεί η καγκελάριος Αγκέλα Μέρκελ σε  μήνυμα της.

 
Η γερμανίδα καγκελάριος δηλώνει ότι θα συναντηθεί με τους ηγέτες του γερμανικού τραπεζικού συστήματος στο Βερολίνο εντός της εβδομάδας για να αποτρέψει οποιαδήποτε μείωση της προσφοράς πιστώσεων σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις.
 
" Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση", δηλώνει η καγκελάριος Μέρκελ στη διαδικτυακή της ομιλία, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στο γραφείο της. Η Μέρκελ πρόκειται να ξεκινήσει σειρά οικονομικών συζητήσεων την Τετάρτη.
 
" Θα μιλήσουμε με τους εκπροσώπους των χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων για το τι μπορούμε να πράξουμε για να αποφύγουμε μια χρηματοπιστωτική κρίση η οποία θα αποδειχθεί τροχοπέδη στην οικονομική ανάκαμψη", τονίζει η Μέρκελ.
 
Η καγκελάριος Μέρκελ προσθέτει ότι θα έπρεπε οι τράπεζες να ήταν περισσότερο προσεκτικές, αλλά επίσης έχουν και ένα παν-οικονομικό καθήκον όπως είναι αυτό , το να υπηρετούν την οικονομία.
" Και για το λόγο αυτό το θέτουμε απολύτως σαφώς ότι πρέπει να εκπληρώσουν αυτό τους το καθήκον", τονίζει η Αγκελα Μέρκελ. Η καγκελάριος προσθέτει ότι η κυβέρνηση θα διορίσει έναν "πιστωτικό μεσολαβητή" που θα μιλά για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εξασφάλιση δανείων με λογικά επιτόκια.
 
Στη συνάντηση της Τετάρτης στο γραφείο της Μέρκελ θα πάνε επικεφαλής επιχειρήσεων, συνδικάτων, τραπεζών και ομάδων επαφής ακαδημαϊκών κύκλων και εργαστηρίων ιδεών.
 
Η Μέρκελ προειδοποίησε ότι η οικονομική κρίση δεν έχει τελειώσει και υπογραμμίζει " υπολογίζω στο αίσθημα ευθύνης του καθενός μας που επιθυμεί να βοηθήσει τη χώρα μας".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook