Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Συνάντηση Οικομενικού Πατριάρχη-Ομπάμα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον πρόεδρο Ομπάμα στην σημερινή συνάντηση
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον πρόεδρο Ομπάμα στην σημερινή συνάντηση

Σε καλό κλίμα συζήτησαν κυρίως για τα θέματα του Πατριαρχείου.

Μετά την έξοδο του από τον Λευκό Οίκο ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο.

Ο κ. Ομπάμα δεσμεύτηκε ότι όταν συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό στις 7 Δεκεμβρίου στην Ουάσινγκτον θα του θέσει την ανάγκη σεβασμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου και θα ζητήσει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

«Κατά την επίσκεψή του στη Τουρκία έθεσε το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση και είπε ότι δεν θα παύσει να ομιλεί για θέματα θρησκευτικής ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων” είπε ο Πατριάρχης Βαρμολομαίος.

Σε ερώτηση εάν η επίσκεψη “έσβησε τις κακές εντυπώσεις που άφησε η επίσκεψη Ομπάμα τον περασμένο Απρίλιο όταν δεν πήγε στο Φανάρι” ο Οικουμενικός Πατριάρχης απάντησε: “ήταν μία σύντομη επίσκεψη αλλά το ότι με δέχθηκε στο ξενοδοχείο του ήταν μία ένδειξη καλής θελήσεως και προσοχής προς τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου”. 

Αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα πάει σε γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του στο καπιτώλιο η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία Χάρι Ράιντ. Την Πέμπτη ο κ. Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον αμερικανό σντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε