Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Συνάντηση Ολάντ και Αμπντάλα για Συρία και Ιράν

Συνάντηση Ολάντ και Αμπντάλα για Συρία και Ιράν

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είχε συνομιλίες σήμερα στην Τζέντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, με τον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας για την κρίση στη Συρία και για το Ιράν.

“Ο πρόεδρος συζήτησε με τον βασιλιά Αμπντάλα για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, το θέμα των πυρηνικών του Ιράν και τη συριακή κρίση καθώς και για τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Ολάντ, ο Ρομέν Ναντάλ, έπειτα από μία συνάντηση των δύο ανδρών.

Αυτή η πρώτη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία είναι “πάνω απ΄όλα πολιτική”, δήλωσε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους, στο αεροπλάνο που τον μετέφερε από τη Βηρυτό στην Τζέντα, στην Ερυθρά Θάλασσα.

“Η Γαλλία διαδραματίζει ένα δραστήριο ρόλο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Είμαστε η πιο δραστήρια χώρα στα θέματα της Συρίας, του Λιβάνου και της ειρηνευτικής διαδικασίας” στη Μέση Ανατολή, είπε ακόμα.

Στο “μενού” των συζητήσεών του με τον βασιλιά Αμπντάλα βρίσκεται ακόμη το θέμα του αμφιλεγόμενου ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

“Η Σαουδική Αραβία είναι εξαιρετικά ανήσυχη για τις ενέργειες του Ιράν” προκειμένου να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, έχει υπογραμμίσει το Ελιζέ, ενώ ο Ολάντ δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως είναι έτοιμος να ψηφίσει για “νέες κυρώσεις” κατά της Τεχεράνης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε