Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συνάντηση για τα πυρηνικά

Συνάντηση για τα πυρηνικά
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.11.2009 | 17:09
Πρώτη δημοσίευση: 19.11.2009 | 17:09

Στις Βρυξέλλες θα συναντηθούν οι έξι μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις για να αξιολογήσουν την κατάσταση με την Τεχεράνη.    

Την παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύνοδος των έξι χωρών, που συμμετέχουν ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία, για να εξετάσουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τις τελευταίες εξελίξεις.

Οι πυρηνικές δυνάμεις προσπαθούν να πείσουν την Τεχεράνη να δεχθεί το σχέδιο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας και να απαρνηθεί τις όποιες φιλοδοξίες της να χρησιμοποιήσει το ουράνιο για στρατιωτικούς σκοπούς.

Την ίδια στιγμή ο "πόλεμος" δηλώσεων για τα πυρηνικά συνεχίζεται. Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ ότι μπορεί η απάντηση της Τεχεράνης να είναι αρνητική στο σχέδιο που της προτάθηκε από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας αλλά θα συνεχιστεί ο διάλογος η Γαλλία σκληραίνει τη στάση της .

Αν "πρέπει να γίνει ένας διάλογος" με το Ιράν "δεν θα αφορά σε τεχνικά θέματα", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Βαλερό που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις στην Τεχεράνη.

Αντίθετα η Ρωσία, δια του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της, υποστήριξε ότι "δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία τελική επίσημη απάντηση από την Τεχεράνη" και απέκλεισε ότι γίνονται συζητήσεις για κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

Διαβάστε επίσης
Γαλλία:αρνητική Τεχεράνη αλλά...


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook