Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Συνάντηση για το Κυπριακό μέσα στο Νοέμβριο θέλει ο ΟΗΕ

ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν επιβεβαιώνονται ούτε διαψεύδονται από τον ΟΗΕ οι φήμες για ενδεχόμενη συνάντηση του Μπαν Κι Μουν με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Ερόγλου, μέσα στο Νοέμβριο.

Από πλευράς του προέδρου Χριστόφια, μέσω του μονίμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, προτάθηκαν ως ημερομηνίες συνάντησης από τις 15 μέχρι τις 17 του επόμενου μήνα. Η τουρκοκυπριακή πλευρά φαίνεται όμως να απορρίπτει τις συγκεκριμένες ημερομηνίες επειδή ο κ. Έρογλου θα συμμετάσχει στους εορτασμούς του ψευδοκράτους για την ανακήρυξη της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου».

Ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μάρτι Νεζίρκι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης ανέφερε ότι «νομίζω πως τo θέμα απαντήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε. Υπήρξε κάποια κινητικότητα στο νησί, συμπεριλαμβανομένων και δύο συναντήσεων την περασμένη εβδομάδα. Εάν υπάρξει κάτι επιπρόσθετο να προσθέσουμε, θα σας ενημερώσω».

Ο Μπαν Κι Μουν σκοπεύει να παρουσιάσει την έκθεσή του για την αποστολή των Καλών Υπηρεσιών του στο Κυπριακό στα μέσα Νοεμβρίου και εκτιμάται ότι η τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη επιδιώκεται να γίνει πριν την παράδοση της έκθεσης προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ώστε να βρεθούν κάποια σημεία σύγκλισης στο περιουσιακό ζήτημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε