Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 3 Αθήνα Αναλυτικά

Συνάντηση στο Παρίσι για Κάμερον – Σαρκοζί

Συνάντηση στο Παρίσι για Κάμερον – Σαρκοζί
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.11.2011 | 18:48
Πρώτη δημοσίευση: 28.11.2011 | 18:38

Μπορεί η σύνοδος κορυφής μεταξύ των δύο χωρών να αναβλήθηκε, ωστόσο ο πρωθυπουργός της Βρετανίας θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο την Παρασκευή για την κρίση στην ευρωζώνη.

Βρετανία και Γαλλία είχαν προγραμματίσει η επόμενη σύνοδος κορυφής μεταξύ τους, στην οποία θα συμμετείχαν οι δύο ηγέτες αλλά και πολλοί υπουργοί των κυβερνήσεών τους, να γίνει την επόμενη Παρασκευή στο Παρίσι.

Ο εκπρόσωπος του Κάμερον ωστόσο διευκρίνισε ότι θα γίνει απλώς μια διμερής συνάντηση και όχι μια ευρεία σύνοδος, η οποία αναβάλλεται.

"Θα επικεντρωθούν στο βασικό θέμα, δηλαδή τι συμβαίνει στην ευρωζώνη και τι θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 9 Δεκεμβρίου. (διαβάστε τη σχετική είδηση)

Στη σύνοδο αυτή, μεταξύ άλλων θεμάτων που αφορούν την κρίση χρέους, αναμένεται να συζητηθούν και πιθανές αλλαγές στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Ο Κάμερον έχει δηλώσει ότι η Βρετανία, που δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, θα μπορούσε να επιδιώξει να επιστραφούν ορισμένες εξουσίες από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο προκειμένου να συμφωνήσει στη σύνταξη ενός νέου συμφώνου που θα ενίσχυε την ευρωζώνη.

Ωστόσο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι Γαλλία και Γερμανία αναζητούν πλέον άλλους τρόπους για να διασφαλίσουν τη γρήγορη οικονομική ολοκλήρωση μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης καθώς αντιλαμβάνονται ότι ίσως δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη που απαιτείται για την αλλαγή των συνθηκών.

Διαβάστε επίσης: Γαλλογερμανική κυριαρχία και στο βάθος ευρωομόλογο   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1.  Τρίζει  η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό "Τρίζει" η Ευρώπη - Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
  2. Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης! Ξέσπασμα Ρέντσι: Δεν είμαστε κουμπαράς, ούτε ΑΤΜ της Ευρώπης!
  3. Νέες απειλές Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους για δημοψήφισμα Νέες απειλές Ερντογάν προς τους Ευρωπαίους για δημοψήφισμα
  4. Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ
  5. Ο Βελγομαροκινός που συντόνισε τις αιματηρές σε Παρίσι και Βρυξέλλες Ο Βελγομαροκινός που συντόνισε τις αιματηρές σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  6. Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας Το μέλλον της ΝΑΤΟϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο στην ατζέντα των Υπουργών Άμυνας
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook