Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Συναντήθηκαν Τραμπ – Ρόμνεϊ! Θα γίνει υπουργός Εξωτερικών;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2012 Μιτ Ρόμνεϊ άφησαν στην άκρη την αντιπαλότητά τους και ξεκίνησαν συνομιλίες σήμερα, με ενδεχόμενο να αναλάβει ο τελευταίος μια θέση, ίσως του υπουργού Εξωτερικών, στην κυβέρνηση του Νεοϋορκέζου μεγιστάνα.

Κύριε εκλεγμένε πρόεδρε, πώς είστε;” ήταν ο χαιρετισμός που απηύθυνε ο Ρόμνεϊ στον Τραμπ και τον αντιπρόεδρό του, τον Μάικ Πενς, κατά την άφιξή του στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσι, στη λέσχη γκολφ του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

Ο Ρόμνεϊ ήταν ο πρώτος από τα πολλά στελέχη του κόμματος και τους ιδιώτες επενδυτές με τους οποίους θα συναντηθεί ο Τραμπ μέσα στο Σαββατοκύριακο, καθώς βρίσκεται στη διαδικασία συγκρότησης της κυβέρνησής του.

Οι δύο άνδρες είχαν ανταλλάξει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τους τελευταίους μήνες και μάλιστα ο Ρόμνεϊ είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο Μάρτιο ότι ο Τραμπ θα ήταν επικίνδυνος πρόεδρος και η πολιτική του θα μπορούσε να βυθίσει τις ΗΠΑ στην ύφεση. Η κοινή εμφάνισή τους σήμερα στο Μπεντμίνστερ, σε μια ασυνήθιστα ζεστή για Νοέμβριο μήνα ημέρα, συμβολίζει την ενότητα του κόμματος.

Δεν είναι σαφές αν ο Τραμπ θα προτείνει στον Ρόμνεϊ το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών. Για τη θέση αυτή έχουν ακουστεί εξάλλου τα ονόματα του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, του πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Τζον Μπόλτον και του γερουσιαστή Μπομπ Κόρκερ από το Τενεσί.

Ένα πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Ρόμνεϊ σχολιάζοντας την πιθανότητα να αναλάβει επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε: “Αν θα μπορούσε να συμβεί; Νομίζω ναι. Αλλά είναι απίθανο“.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε