Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Συνέλαβαν ακτιβιστές που έκαναν κατάληψη στο γραφείο του Ρεν

Συνέλαβαν ακτιβιστές που έκαναν κατάληψη στο γραφείο του Ρεν

Τριάντα ακτιβιστές συνελήφθησαν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής κατάληψης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες.

Περίπου 150 ακτιβιστές ήθελαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον ρόλο του Επιτρόπου Όλι Ρεν στην επιβολή της λιτότητας, όπως αναφέρεται στη σημερινή έκδοσή του το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα Europolitique.

«Μέσα σε κτίρια σαν αυτό που έχουμε καταλάβει σήμερα αποφασίζει η τρόικα να επιβάλει τις πολιτικές λιτότητας που στερούν από εκατομμύρια ανθρώπους την πρόσβαση σε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας, που κρατούν σε ομηρία τη ζωή εκατομμυρίων ατόμων και εκμηδενίζουν ιστορικά κοινωνικά δικαιώματα, που είχαν κατακτηθεί μέσα από μεγάλες μάχες», εξήγησε -όπως αναφέρει το δημοσίευμα- ο Mισέλ Βαντερόπουλος, μέλος του συνασπισμού «Για μια Ευρωπαϊκή Άνοιξη».

Η δράση αυτή, με το όνομα “Occupy the Troika” οργανώθηκε από συνδικαλιστές που συγκεντρώθηκαν στο περιθώριο της εαρινής Συνόδου Κορυφής με το σύνθημα «Η δημοκρατία μας ενάντια στη λιτότητά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυκλοφορούν τσίτσιδοι στη Θεσσαλονίκη! – Γνωρίστε τους δύο ακτιβιστές που ξεσηκώνουν την πόλη – ΒΙΝΤΕΟ

Συνέλαβαν Κινέζους ακτιβιστές που αποβιβάστηκαν σε διαφιλονικούμενο νησί

Ισπανία: Έδιωξαν τους ακτιβιστές που έκαναν κατάληψη σε αγροτική έκταση στην Ανδαλουσία

Ένταλμα σύλληψης κατά των ακτιβιστών που έκλεψαν τρόφιμα για να τα μοιράσουν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε