Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 12 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συνέλαβαν φοιτητή για επίθεση στην ηλεκτρονική σελίδα του πρωθυπουργού

Συνέλαβαν φοιτητή για επίθεση στην ηλεκτρονική σελίδα του πρωθυπουργού
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.01.2012 | 23:02
Πρώτη δημοσίευση: 27.01.2012 | 18:32

Ο 22χρονος Πολωνός φοιτητής με τον τρόπο αυτό ήθελε να διαμαρτυρηθεί για συμφωνία που υπέγραψε η χώρα του κατά της διαδικτυακής πειρατείας.

Ο Λούκας Σ. συνελήφθη στην πόλη Βροσλάου καθώς φέρεται να διέπραξε "διαδικτυακά εγκλήματα", επιβεβαίωσε η τοπική αστυνομία. Η σύλληψή του φαίνεται να συνδέεται με την επίθεση χάκερ στον ιστότοπο του Πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλτ Τούσκ , όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TVN 24.

Ο Λούκας Σ., το επώνυμο του οποίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί, δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Gazeta Wyborcza ότι το χάκινγκ είναι "ένα χόμπι όπως τα άλλα" και ότι οι πράξεις του "δεν προκάλεσαν ζημιές".

Πρόσφατα χάκερς επιτέθηκαν σε πολλούς κυβερνητικούς ιστότοπους για να διαμαρτυρηθούν επειδή η Πολωνία υπέγραψε την Εμπορική Συμφωνία Καταπολέμησης της Παραποίησης (Anti-Counterfeit Trade Agreement, ACTA).

Η διεθνής αυτή συμφωνία, την οποία υπέγραψε η Πολωνία χθες Πέμπτη, έχει στόχο να προστατεύσει την πνευματική ιδιοκτησία και να σταματήσει τη Διαδικτυακή πειρατεία, όμως οι επικριτές της ισχυρίζονται ότι θα αυξήσει την εποπτεία και τη λογοκρισία των χρηστών του Ίντερνετ.

Η συμφωνία αυτή έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες σε ολόκληρη την Πολωνία. Την Τετάρτη το βράδυ περίπου 20.000 άνθρωποι πήραν μέρος σε μία μαζική κινητοποίηση στη Βαρσοβία και τη Βροσλάου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο