Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνέλαβαν ιταλό βουλευτή μπλεγμένο σε σκάνδαλο πορνείας

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αυτής ήταν 319 ψήφοι υπέρ, έναντι 293 κατά.

Το ιταλικό κοινοβούλιο ψήφισε, σήμερα, παρέχοντας την άδεια να συλληφθεί ένας βουλευτής της συμπολίτευσης, που κατηγορείται για συμμετοχή σε σκάνδαλο πορνείας, προκαλώντας ακόμα μια πρόκληση για τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στη μυστική ψηφοφορία, με την οποία παρασχέθηκε η άδεια να συλληφθεί ο Αλφόνσο Πάπα, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος “Κόμμα της Ελευθερίας”, ψήφισε “υπέρ” το συμμαχικό με το Κόμμα της Ελευθερίας κόμμα, η Λέγκα του Βορρά, παρά την περί του αντιθέτου προτροπή του πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι…

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αυτής ήταν 319 ψήφοι υπέρ, έναντι 293 κατά κάτι που, σύμφωνα με τους κοινοβουλευτικούς αναλυτές, “αντανακλά τον εύθραυστο χαρακτήρα της κυβερνητικής πλειοψηφίας”.

Ο Πάπα έχει κατηγορηθεί απ την εισαγγελία ότι στην περιοχή της Νάπολης συμμετέχει στο δίκτυο πορνείας υπό τον Λουΐτζι Μπιζινιάνι, με πολλή διαπλοκή στον πολιτικό, επιχειρηματικό κόσμο της Ιταλίας–ο Μπιζινιάνι είναι κρατούμενος.

–Αυτήν την εποχή, ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι βρίσκεται αντιμέτωπος συγχρόνως με τέσσερις δίκες, με τις κατηγορίες της “διαφθοράς” και της “σεξουαλικής επίθεσης”, την ώρα που επιχειρεί να διατηρήσει τη συνεκτικότητα του κυβερνητικού συνασπισμού, “διχασμένου” –σύμφωνα με τους αναλυτές– πάνω σε μια σειρά θεμάτων, απ τον πόλεμο στη Λιβύη έως την οικονομική πολιτική.

Στις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το χάσμα με τον κεντρο-αριστερό συνασπισμό μικραίνει στο ερώτημα “εάν γίνονταν την Κυριακή οι εκλογές”.

Στον Μπερλουσκόνι η κοινή γνώμη προσάπτει ότι έθιξε τη δημόσια εικόνα της πολιτικής τάξης της χώρας, εμπλεκόμενος συνεχώς σε σκάνδαλα με χρώμα ερωτικό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο “σκάνδαλο Πάπα” υπάρχουν επίσης δύο ακόμα πτυχές: ότι “ευνοούμενοι” είχαν προνομιακή πρόσβαση στους δικαστές, εξασφαλίζοντας έτσι την εξαίρεσή τους απ τη δικαστική διαδικασία, την ώρα που άλλοι “ευνοημένοι” εξασφάλισαν απόρρητα στοιχεία μέσω αυτής της προνομιακής πρόσβασης, “με σκοπό να σπιλώνουν και βέβαια να εκβιάζουν” πολιτικούς αντιπάλους τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε